Електрификацията на автомобилите е един от най-модерните маркетингови ходове на

...
Електрификацията на автомобилите е един от най-модерните маркетингови ходове на
Коментари Харесай

SEAT предложи Leon на метан

Електрификацията на колите е един от най-модерните маркетингови ходове на производителите, само че цената на екологичните транспортни средства е много висока и това към този момент е огромният проблем за продажбите им. Затова и някои марки прибавят в гамата си модели, работещи на метан, които са по евтини за клеинтите освен от позиция на цената на горивото, само че и като цена на самия автомобил.
Така компанията SEAT реши да предложи версия на хечбека си Leon, която е оборудвана с мотор на метан. Любопитното е, че моторът е с турбина – 1,5-литров с 4 цилиндъра, разрастващ мощост от 130 к.с. и 200 Нм въртящ миг. Той може да работи в композиция с 6-степенна механична скоростна кутия или със 7-степенен автомат.


Новата версия се споделя Leon TGI Evo, като тя съставлява алтернатиаа на 1,4-литровия бензинов мотор TSI. Въпреки, че е надъхан за работа с метан, моторът е запазил системата Start/Stop и турбото, а буталата са с хром-никелово покритие, което понижава тяхното изхабяване.
Новият SEAT Leon TGI Evo има 3 бутилки за газ, които обезпечават пробег с едно зареждане от 500 км. След превключване на бензин хечбекът може да измине още 150 км. Цената на тази версия ще стане ясна преди старта на продажбите, който е плануван за пролетта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР