Електрическият влекач Tesla Semi е заснет по време на тестове в

...
Електрическият влекач Tesla Semi е заснет по
време на тестове в
Коментари Харесай

Хванаха “тира” на Tesla - Semi на пътя - видео

Електрическият влекач Tesla Semi е сниман по време на проби в Съединени американски щати. След приключването на тестванията, “тирът ” на компанията би трябвало да влезе в серийно производство през идната година.

Прототипът на Tesla Semi, уловен от папараците, е бил облепен с матова лепенка, само че това не скрива особеностите на дизайна на автомобила. Правят впечатление големите огледала на машината, които отсъстваха по време на презентацията на прототипа. Появата на огледалата е елементарно обяснимо - американското законодателство ги изисква и към този момент не позволява цялостната им замяна с камери.



Електрокамионът Tesla Semi има четири електромотора, всеки с мощ от по 258 к.с., взети назаем от модела Tesla Model 3. С 36-тонния си прицеп влекачът са ускорява от място до 100 км/ч за 20 сек., а без него за 5 сек.

Новата Tesla Semi ще бъде препоръчана в два варианта. Базовата версия с цена от 150 000 долара ще може да изминава с едно зареждане на акумулаторите си към 480 км, а по-скъпият вид с цена от $180 000 – 800 км. Редица огромни компании вече направиха своите поръчки за няколко стотин камиона.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР