Електрическият трион, с който е нарязан трупът на Юмер Мехмед,

...
Електрическият трион, с който е нарязан трупът на Юмер Мехмед,
Коментари Харесай

Намериха триона, с който серийният убиец Рагевски е кълцал Теодора Бахлова и Юмер Мехмед

Електрическият трион, с който е нарязан трупът на Юмер Мехмед, е открит в междуетажна площадка в кооперацията, в която е живеел готвачът Деян Дичев, а нож, който подхожда на триона - в колата на Станимир Рагевски. Намерен  е и телефонът, посредством който Юмер е извикан за срещата – картата в него е предплатена, плащана е 3 години и е създадено едно-единствено позвъняване – това с Юмер Мехмед.

Предстои доста деликатен и сериозен разбор по двете каузи, вследствие на който ще се вземе решение за тяхното сливане. Това стана ясно на брифинга на окръжния прокурор Георги Чинев, наблюдаващия прокурор Светослав Маринчев и шефа на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

" Открит е и саблен трион, електрическата част от който е открита в междуетажна площадка в кооперацията, населявана от Деян Дичев. В този трион е открита тъкан, която вследствие на направената ДНК експертиза е открито, че е на Юмер Мехмед. Нож, който подхожда на триона, е открит в автомобила на Рагевски. Уверявам Ви, че доста деликатно и детайлно се проучва съвкупността и по двете каузи. Ако счетем, че те би трябвало да се обединят и обвиняванията да бъдат обединени, няма да се поколебаем ", сподели прокурор Георги Чинев.

Той посочи, че поканата до медиите е предизвикана от високия публичен интерес, касаещ убийствата на Теодора Бахлова и Юмер Мехмед.  " Водени от желанието да дадем оптималната светлина по двата случая и да отговорим на упованията за бистрота и неприкритост на нашата работа, Ви поканихме тук ", акцентира Чинев.

Старши комисар Калоян Калоянов посочи, че е осъществен голям размер оперативно-издирвателни дейности. Продължаваме и сега да правим дейности, с които желаеме да съберем безусловно всички доказателства за двете закононарушения, добави шефът на ОДМВР-Бургас. Той напомни, че още на предния брифинг бе обявено, че е имало данни за държане на останките на Теодора Бахлова в комерсиално помещение, което не се употребява сега и изчезнали елементи от тялото.

" Извършихме обзор със характерна видеотехника на канализацията наоколо до мястото, на което е държано тялото и от записите установихме, че в канализацията има движимости и елементи, които може би касаят действието. Със специфична техника беше тествана канализацията и находките, до които се добрахме, бяха част от кост на жертвата, зъб и проектил, който по общи признаци дава отговор на оръжието, с което е осъществено закононарушението. В помещение наоколо до мястото беше открито оръжието, с което е осъществено убийството на Юмер.

Там беше открит и телефонът, с който е бил извикан на среща. Контактът с жертвата е бил осъществен от телефон, който не се е употребил постоянно и от SIM карта, която е употребена само и единствено за извикване на среща на жертвата. Тя е била дейна близо 3 години и е зареждана, предплатена. Не е била употребена в никакъв случай преди този момент.

Била е на името на разположение, което е открито и има доста на брой такива карти на негово име. С нея не са реализирани никакви диалози, като се изключи приучване на жертвата. Назначена е балистична експертиза от планове проектил и се чакат резултати. Бидоните, в които са били останките на Бахлова, не са открити ", сподели старши комисар Калоян Калоянов.

Той добави, че претекстът за убийството на Юмер също е явен – " обещания за овъзмездяване на Юмер, които не са били изпълнени. "

Към момента по двете досъдебни производства няма безапелационни данни дали Юмер Мехмед е взел участие в убийството на Теодора Бахлова , посочи от своя страна Георги Чинев.

" Продължаваме на търсим още частици от пъзела, за който споделих предния път. Извършваме голям размер от действия и сме стигнали до безапелационни доказателства за претекстовете по едното закононарушение. Убеден съм, че ще стигнем до такива и по другото. Един екип от чиновници на ОДМВР ревизира всички икономически, финансови и стопански взаимоотношения на страните. И по двата случая работиха чиновници на ОДМВР-Бургас и Института по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи ", сподели Калоянов.

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е наградил един от чиновниците, а останалите са с премия от основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров, анонсира шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас.

Наблюдаващият за убийството на Теодора Бахлова Светослав Маринчев съобщи, че всичко до този миг, което е събрано по делото, сочи, че се касае за спор с веществен темперамент, в границите на който жертвата упорито е търсела пари, движими или недвижими движимости от Станимир Рагевски.

До този миг в разпити като обвинен Рагевски не дава никакви пояснения. Пред съда по време на ограниченията за неотклонение той също резервира цялостно безмълвие. Какво тъкмо са делили палач и жертва и методът му на придобиване, са предмет на доста съществено изследване, добави Маринчев.

В същото време стана ясно, че се чака смяна на обвиняването и на Дичев, и на Рагевски.

След броени дни изтича двумесечният период, в който карцерът на Деян Дичев може да се счете за несъразмерен, защото е измамен под отговорност по относително лек член - 194 от Наказателен кодекс - за укриване на тленните остатъци на Юмер Мехмед.  Срещу него ще бъде повдигнато и още едно обвиняване - за укриването на останките на Теодора Бахлова.

Съвсем скоро обаче следва сливане на обвиняванията против Деян Дичев и Станимир Рагевски , анонсира окръжният прокурор Георги Чинев. Той бе безапелационен, че ще създадат всичко по силите си, с цел да съберат задоволително доказателства, които да дадат учредения за преквалификация и на обвиняването против Дичев, и на това против Рагевски (по чл.115 от Наказателен кодекс, по който го грозят от 10 до 20 години затвор).
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР