Електрическия камион на Tesla бе представен за първи път в

...
Електрическия камион на Tesla бе представен за първи път в
Коментари Харесай

Камионът на Tesla ще се забави с още поне година

Електрическия камион на Tesla бе показан за първи път в края на 2017 година, като първите доставки бяха планувани за началото на 2019 година. Това по този начин и не се случи, а от компанията обявиха, че процеса ще се забави и бе планувана нова дата за миналата 2020 година. Вече сме 2021 година, а наподобява че от Tesla ще се забавят най-малко още година с доставянето на първите потребителски бройки.
 Камионът на Tesla ще се забави с още най-малко година

Това стана ясно откакто Мъск отговори на обява в Twitter. След заложен въпрос по отношение на това по какъв начин върви плана и по кое време ще забележим формалното показване на модела, шефът на Tesla, отговори че през идната година ще са подготвени с него.

We are too cell-constrained right now, but probably ok next year
— Elon Musk (@elonmusk)

Трайното закъснение се дължи основно на батериите, които ще бъдат употребявани в електрическия камион. От американската компания имат за цел да употребяват новоразработени акумулатори, които влязоха в произвеждане през миналата година. Според първичните данни, Tesla Semi трябваше да изминава към 800км с едно зареждане, само че съгласно последната информация от Мъск, то пробегът с новите акумулатори ще бъде над 900км.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР