Електрическите тротинетки не са с изключителни права на пътя и

...
Електрическите тротинетки не са с изключителни права на пътя и
Коментари Харесай

Андрей Новаков: Имаме проблем с електрическите тротинетки в цяла Европа

Електрическите тротинетки не са с изключителни права на пътя и разпоредбите за тях би трябвало да бъдат идентични на всички места.

Това съобщи българският евродепутат от ЕНП / ГЕРБ Андрей Новаков във връзка своя отчет за новата Европейска рамка за градска подвижност. „ Имаме проблеми с електрическите тротинетки в съвсем цяла Европа. Щом си на пътя, би трябвало спазваш разпоредбите, да носиш каска и жилетка. Имаш ограничаване на скоростта, не употребяваш алкохол, не караш по пешеходните алеи, по автомагистралите и по междуградските пътища. Щом си на пътя, държиш се като участник в придвижването, “ настоя Новаков в съвещанието на Комисията по Транспорт и туризъм в Европейския парламент.

Българският евродепутат е главният докладчик по новата Европейска рамка за градска подвижност и следва в идващите месеци да заключи всички хрумвания, проблеми и оферти за усъвършенстване на напредването в европейските градове. Това включва обрисуване на главните цели за градовете във връзка с напредването, усъвършенстване на публичния превоз, поощряване използването на електрически транспортни средства, възстановяване на изискванията за пътната сигурност и други

Като съществени акценти в работата си по отчета Новаков откроява използването на електрически транспортни средства с акцент върху потребността градовете да влагат в създаване на нужната инфраструктура за зареждане. Предстои също по този начин да бъде изработен обзор и разбор на резултатите от контролиране на оптималната позволена скорост за напредване в оживените обитаеми места за понижаване на риска от катастрофи. „ На дневен ред също по този начин е предлагането за въвеждане на 30 км/ч ограничаване на скоростта в жилищните региони, както и в зоните, които са с висок риск от произшествия. Това решение към този момент бе въведено в няколко града и все още наподобява по-скоро работещо. “

Андрей Новаков е евродепутат за втори следващ мандат. Сектор „ Транспорт “ заема значимо място в работата му, като в годините до момента той се ангажира трайно със отбрана на националния интерес и позицията на българските водачи в дебата за европейското законодателство „ Пакет Мобилност “. Инициатор е на платформата за продан на данни от километражите на леките коли в Европейски Съюз за попречване на измами на пазара на коли втора употреба и възстановяване на изискванията за пътна сигурност. Освен това той оглавява представителната организация за съдействие на Европейския парламент с ЖП бранша в Европейски Съюз – Rail Forum Europe.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР