Електрическите тротинетки и велосипеди се превърнаха във феномен в много

...
Електрическите тротинетки и велосипеди се превърнаха във феномен в много
Коментари Харесай

Lime, електрическите тротинетки под наем и какви са условията за ползването им в София

Електрическите тротинетки и колела се трансфораха във феномен в доста градове, като на някои места даже не е наложително да ги купуваме.

Kомпании като американците Lime са впечатлени от опцията да дават опция на автомобилния трафик и стартират да отдават чартърен точно такива транспортни средства.

От през днешния ден, 22 август, имаме опция да си наемем електрическа тротинетка и в София. Около 100 е-тротинетки към този момент са ситуирани по централни софийски улици.

Как да си наемем елетрическа тротинетка

За да подкараме тротинетките на Lime, първо би трябвало да изтеглим приложението, налично за Android и iOS. След това би трябвало да намерим свободна тротинетка на картата и да я отключим посредством натискане на бутон и QR код.

Когато карането свърши, просто следваме инструкциите от приложението, с цел да паркираме отговорно. Всяко отключване на тротинетка коства 1.5 лева, след което плащаме 30 стотинки за всяка минута каране. Плащането става с дебитна или кредитна карта.

Можем да разгледаме и изискванията за прилагане, от които пък излиза наяве, че оптималното тегло на возещия се би трябвало да е 136 кг.

От компанията предизвикват да носим каски, да съблюдаваме всички закони за придвижване и рестриктивните мерки на скоростта, да се придвижваме единствено в избраните зони като улици и велосипедни алеи.

Те предлагат да паркираме вярно отвън обозначените пешеходни пътеки, служебни рампи и метро станции и да бъдем виновни към колите, пешеходците и другите участници в придвижването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР