Електрическите табла в центъра на Видин няма да са само

...
Електрическите табла в центъра на Видин няма да са само
Коментари Харесай

Променят облика на електрическите табла във Видин

Електрическите табла в центъра на Видин няма да са единствено сиви. Скоро те ще бъдат изрисувани, а изображенията ще носят послания за преминаващите. Инициативата е на Община Видин, в границите на фестивала "Дунавски талази ". Сред младите художници, които са се заели да разкрасят таблата, е Теодора Обретенова.
"Тази година взеха решение да почистят таблата, да създадем града хубав там, където е грозно и да бъде цветно, шарено, красиво... "
Теодора е избрала да тематиката за запазване на околната среда, ориентирана е към дребните деца.
"Рисунките ми ще бъдат като анимация. Искам да покажа по какъв начин когато е мръсно какъв брой грозно наподобява и когато всеки прави по нещичко какъв брой красиво може да бъде, и не коства безусловно нищо. "
Теодора "обработва " електическите табла в центъра на града около постройката на Община Видин, нейна сподвижничка, благодарение на деца ще изрисуват алеите в парк "Владикина бахча ". По плана ще бъде изрисувана и стената на читалище "Цвят ".
"Надяваме се и в бъдеще там, където може, да е цветно и хубаво, а не сиво и ожулено. "
Млади художници, участници в деветото издание на фестивал "Дунавски талази ", ще рисуват в алеята на Крайдунавския парк, ще бъде пребоядисан парапетът на дигата, а по този начин също с графити ще се изрисуват електрическите табла на улиците "Дондуков " и "Градинска ". Материалите се подсигуряват от Общината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР