Електрическите превозни средства да стават по-евтини, но устойчивите горива също

...
Електрическите превозни средства да стават по-евтини, но устойчивите горива също
Коментари Харесай

Ново проучване сравнява потенциала на различните варианти на декарбонизация в автомобилния транспорт


Електрическите транспортни средства да стават по-евтини, само че устойчивите горива също могат да играят значима роля за понижаване на парниковите излъчвания в превоза, с цел да бъдат реализирани задачите на акомодацията към климатичните промени. Това сочи сочи ново изследване на VTT и University of Cambridge Judge Business School, оповестено на 9 септември в Joule, водещо списание, фокусирано върху устойчивата сила, оповестява Cell Press.

Според изследването устойчивите горива имат огромен капацитет да оказват помощ за декарбонизирането на автомобилния превоз в близко бъдеще, изключително за потребление от транспортни средства при дълги дистанции.

Изследването в действителност споделя, че въпреки и политиците да са с възторг от капацитета на електрическите транспортни средства да понижат пътните излъчвания, ние не би трябвало да изпускаме от взор рестриктивните мерки на такива транспортни средства за транспорт на дълги дистанции и съответната нужда от създаване на устойчиви горива.

Изследването и неговите изводи се основават на първото съпоставяне на краткосрочните разноски за разнообразни разновидности за декарбонизация на автомобилния превоз, в това число акумулаторни електрически транспортни средства (BEVs) и синтетични горива (CNSFs), които могат да бъдат разграничени на горива, създадени от биомаса посредством газификация, и електро горива, създадени от CO2 и вода, употребяващи електричество.

Въпреки че към този момент са конкурентоспособни на къси дистанции, BEVs с по-голям обхват евентуално ще останат по-скъпи от CNSF, даже в случай че се реализиран ниски разноски за батерията.

Изследването демонстрира, че е належащо да се създаде и тества „ портфолио “ от разнообразни разновидности на CNSF, с цел да се разпознават най-обещаващите бъдещи технологии за понижаване на транспортните излъчвания. Понастоящем няма комерсиални планове на CNSF.

От разновидностите за гориво, прегледани в новото изследване, синтетичните биогорива, създадени от дървесна биомаса, бяха разпознати като по-конкурентни от електро горивата сега.

„ Преобразуването на CO2 от замърсител в гориво е привлекателно за мнозина “, споделя водещият създател на проучването доктор Илка Ханна от VTT. „ Въпреки това, електро горивата ще останат скъпи в близко бъдеще и са сложни за мащабиране в дълготраен проект. Въпреки че в някои райони вятърът и слънчевата сила към този момент са достигнали паритета на разноските с изкопаемата сила в електрическата енергия, те към момента надалеч не доближават паритета на разноските със недопечен петрол в превоза. "

„ Изследванията демонстрират, че би трябвало да продължим всички разновидности за декарбонизация на превоза надалеч по-агресивно “, споделя съавторът на проучването доктор Дейвид М. Рейнер от Кеймбридж, старши учител по софтуерна политика в Business School.

„ Тези старания би трябвало да са неутрални във връзка с технологията, без значение дали пробивите се случват с дървени стърготини, оползотворяване на CO2 или електрически транспортни средства, стига да дават отговор на главните стандарти за резистентност. На този стадий значимото е да имаме необятно портфолио, в което да се съсредоточим върху ученето посредством работа и икономиите от мащаба “, продължава той.

Изследването, озаглавено „ Близкосрочен капацитет на биогоривата, електрическите горива и акумулаторните електрически транспортни средства при декарбонизиращ авто превоз “ е в съавторство с доктор Илка Ханула от VTT и доктор Дейвид М. Рейнер, старши учител по софтуерна политика в Cambridge Judge Business School и Помощник-директор на изследователската група по енергийна политика в университета в Кеймбридж.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР