Електрическите автомобили за разлика от колите с двигатели с вътрешно

...
Електрическите автомобили за разлика от колите с двигатели с вътрешно
Коментари Харесай

Електрическите автомобили са по-евтини за поддръжка: Мит или реалност?

Електрическите коли за разлика от колите с мотори с вътрешно горене, явно не разполагат с стандартното задвижване с което сме привикнали, като това си има своите плюсове и минуси. Смятано за едно от огромните преимущества е обслужването, което на доктрина не би трябвало да е толкоз обстойно, колкото при една кола с бензинов или дизелов мотор.

Колегите ни от Car and Driver се пробваха да ревизират това изказване и направиха малко съпоставяне въз основата на пробег от близо 50 хиляди километра, прекарани с Tesla Model 3. Ето и техните изводи и обслужвания. Всяка година или на всеки към 20 хиляди километра електрическият автомобил е влизал за смазване на спирачните апарати, които се употребяват по-малко заради спецификата на шофиране при този вид коли. Това е коствало общо 365 евро или по към 122 евро за всяко влизане в сервиза.

Отделно заради по-високото тегло на автомобила се изисква и по-честа промяна на гуми, което съгласно Car and Driver е два пъти по постоянно в сравнение с при кола с стандартен мотор. От изданието загатват, че тази промяна е коствала към 977 евро за четирите гуми. При съответния образец са нанесени вреди от камъчета, които изискват промяна на предното стъкло и стъкления таван дружно с него, което коства към 2800 евро, само че няма директна връзка с поддръжката на автомобила.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР