Електрическите автомобили тепърва ще стават все по-популярни и вече провокираха

...
Електрическите автомобили тепърва ще стават все по-популярни и вече провокираха
Коментари Харесай

Всички електрически автомобили в ЕС трябва да издават звук при скорост по-малка от 20 км/ч от 1 юли

Електрическите коли занапред ще стават все по-популярни и към този момент предизвикаха сериозен интерес измежду водещите производители. В идващите няколко години хибридите и EV моделите ще преобладат в портфолиото на най-големите компании. Европейски Съюз вкарват нови регулации, които влизат в действие от 1 юли. След тази дата всеки електромобил ще би трябвало да издава тон със мощ от най-малко 56 децибела, в случай че се движи с не повече от 20 км/ч, оповестява TheNextWeb.

За да спазят условието производителите ще би трябвало да оборудван своите модели с така наречен "Acoustic Vehicle Alerty System " (AVAS). Идеята в тази ситуация е, че колите с електрически мотори са много безшумни, което е причина за произшествия на пътя. Въвеждането на система, която издава тон над избрана периодичност е уместно решение, което ще спести много проблеми на пешеходците. Производителите ще могат да избират тъкмо какъв тон да издават колите им.

Необходимо е да бъде задоволително явен и да надхвърлява границата от 56 децибела. Тази стойност не е подбрана инцидентно и е идентична със звука на преминаващ към вас автомобил, работещ климатик или елеткрическа четка за зъби. В същото време хората, които пресичат и носят слушалки е малко евентуално да чуят предупредителните сигнали. Тези ограничения имат за цел да подсигуряват сигурността на жителите и да спестят неприятности на водачите на коли.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР