Електрическите автобуси бяха възприети като шега на конференция в Белгия

...
Електрическите автобуси бяха възприети като шега на конференция в Белгия
Коментари Харесай

Тук започва краят на петролната ера

Електрическите рейсове бяха възприети като смешка на конференция в Белгия преди седем години, когато китайският производител BYD сподели ранен модел.

„ Всеки се смееше на BYD за това, че е направил играчка”, показва Айсбранд Хо, шеф на компанията в Европа. „ И в този момент погледнете, на всички места има такива”.

С увеличението на броя им рейсовете с електрически мотори се трансформират в сериозен проблем за петролния бизнес. Те имат капацитета да революционизират градския превоз и да допринесат за преструктурирането на енергийния бранш.

Китай води в това начинание и то със зашеметяващи темпове. Близо 99% от към 385 хиляди електрически рейса, движещи по света сега, са китайски. Те към този момент образуват над 17% от автобусния превоз в страната.

Средно за пет седмици в китайските градове потеглят нови 9 500 електрически рейса. Ефектът от всеки един от тях върху пазара на горива е 30 пъти по-голям, в сравнение с от новите коли на Tesla.

Спестеното гориво от 1000 електрически рейса е към 500 барела дизел дневно.

Очаква се тази година горивото, спестявано в Китай с електрически транспортни средства да нарасне с 37%, до 279 000 барела на ден.

Причините за тази китайска политика са най-много стопански. Големите градове в страната страдат от най-сериозния проблем със замърсяването на въздуха в историята на света. За година над 1,6 милиона китайци умират в резултат на станалия именит смог.

Същевременно добивът на нефт в Китай понижава. През предходната година страната се трансформира в най-големия вносител на суровината, изпреварвайки Съединени американски щати по този индикатор. Очаква се добивите да продължат да падат заради привършване на съществуващите залежи.

За увеличението на боря на електрическите транспортни средства Китай води целенасочена държавна политика. Бяха въведени квоти, изискващи седемкратно нарастване на продажбите на нови електрически леки и товарни коли и рейсове. Очаква се през 2025 година да бъдат продадени 7 милиона такива транспортни средства в Китай, по отношение на към 1 милиона през 2018 година

Освен това Китай към този момент се опита да превземе пазара на коли с вътрешно горене и се провали в това начинание. При електрическите коли обаче конкуренцията в надалеч по-слаба и китайските автомобилни компании се готвят за световна агресия.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР