Електрически самолет на акумулаторни батерии се качи в небето над

...
Електрически самолет на акумулаторни батерии се качи в небето над
Коментари Харесай

Първият полет с електрически самолет над Великобритания е факт

Електрически аероплан на акумулаторни акумулатори се качи в небето над Англия по-рано тази седмица в пътешестване, разказано като " първият електрически полет в търговски мащаби на Англия ".

Шестместният аероплан Piper M, който употребява мотор от компанията ZeroAvia, излетя от летището на Кранфийлд в Източна Англия в понеделник и прекоси в двупосочен маршрут към 60 морски благи.

Вал Мифтахов, създател и основен изпълнителен шеф на ZeroAvia, съобщи в изказване, че полетът е " най-новият в поредност съществени стадии, който придвижва опцията за полет с нулеви излъчвания по-близо до действителността ", написа CNBC.

" Всички желаеме авиационната промишленост да се върне след пандемията, с цел да може да премине към чисто нулево бъдеще със зелено възобновяване. Това няма да е допустимо без реалистични, търговски варианти за полет с нулеви излъчвания - нещо, което ще внесем на пазара още през 2023 година ", добави Мифтахов.
 Първият електрически аероплан се нуждае от $200 милиона, с цел да стане действителност
Първият електрически аероплан се нуждае от $200 милиона, с цел да стане действителност

Той ще коства $3-5 милиона, ще изминава 1000 км с едно зареждане

Освен електрическите системи с батерии, ZeroAvia се концентрира и върху създаването и комерсиализацията на самолети, които употребяват водородни горивни кафези.

Компанията създава скица, наречена HyFlyer, дружно с сътрудниците по плана Intelligent Energy и Европейския център за морска сила (EMEC).

EMEC разказа HyFlyer, който е подсилен от държавното управление на Англия, с задачата си да декарбонизира дребни пътнически самолети със междинен обсег, като показва технологията на нови мотори, които да заменят стандартните бутални мотори на самолетите. Става въпрос за електродвигатели, такива на водородни горивни кафези и газови.

Целта на HyFlyer е да извърши полет на разстояние сред 250 и 300 морски благи от Оркнейските острови - архипелаг, ситуиран във водите край северния бряг на континенталната Шотландия. Самолетът в този полет ще употребява водородно-горивни кафези.
 Излетя първият напълно електрически цивилен аероплан
Излетя първият напълно електрически цивилен аероплан

Това е началото на електрическата епоха в авиацията

Полетът от този понеделник е най-новият образец за акумулаторни електрически самолети, способни да транспортират пасажери. Само предишния месец Grand Caravan Cessna 208B с напълно електрически мотор с мощ 750 конски сили приключи тестовия си полет.

Самолетът излетя от летище в езерото Мозес, щата Вашингтон, и употребява мотор, създаден от компанията magniX. Работата по преобразуването на самолета беше подхваната от magniX и компанията AeroTEC.

Други образци за новаторски самолети включват Solar Impulse 2 - пилотиран аероплан, задвижван от слънцето. През 2016 година той съумя да заобиколи земното кълбо, без да употребява гориво.
 След електрическите самолети идват и водородните
След електрическите самолети идват и водородните

ZeroAvia създаде летателна машина с нулеви излъчвания 800 км пробег
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР