Електрически пръчици, които подобряват вкуса на храната. Изследователи от университета

...
Електрически пръчици, които подобряват вкуса на храната. Изследователи от университета
Коментари Харесай

Електрически пръчици, които подобряват вкуса на храната

Електрически пръчици, които усъвършенстват усета на храната. Изследователи от университета “Мейджи ” в Япония измислиха пръчици, които придават солен усет на храната и понижават количеството сол.

Новото електронно устройство изпраща слаб електрически ток непосредствено в храната: вълна с мечтаната форма влияе върху йоните в натриевия хлорид, който е виновен за соления усет.

Защо някои двойки стартират да си наподобяват?

Според създателите главната компликация е намирането на вярната форма на вълната, която визира йоните на натриевия хлорид. Освен това токът въздейства и върху йони на мононатриевия глутамат, който е виновен за подобряването на усета. Учените споделят още, че задачата на пръчиците е да понижават равнищата на натрий в ястията.

Електрическите пръчици са изключително подобаващи за Япония, в чиято обичайната кухня господства соленото. Средният японец употребява към 10 грама сол на ден, двойно повече от препоръчваното от Световната здравна организация.

Пръчиците работят, като употребяват електрическа стимулация и мини-компютър, който се носи на китката.

Клиничните проби върху хора, които съблюдават диета с ниско наличие на натрий, са удостоверили, че устройството усъвършенства соления усет на храната с ниско наличие на натрий с към 1,5 пъти.

Според откривателите токът в устройството е прекомерно слаб, с цел да окаже отрицателно влияние върху човешкото тяло.

 

Електрически пръчици, които усъвършенстват усета на храната

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР