Електрическа тротинетка предизвика катастрофа до Софийския университет. Това е петият

...
Електрическа тротинетка предизвика катастрофа до Софийския университет. Това е петият
Коментари Харесай

Ще има ли правила за придвижването с тротинетки

Електрическа тротинетка провокира злополука до Софийския университет. Това е петият случай на случай с тротинетка в столицата от началото на годината. Правила за придвижване на тези транспортни средства към момента няма. Докога - вижте в репортажа на Татяна Йорданова.



Опит да пресече един от най-оживените булеварди в София. След този опит лидерът на тротинетката е със строшен крайник. Нарушил е всички познати правила за придвижване и в това време не е нарушил нито една точка в закона. Защото тротинетките не са нито кола, нито мотор.

Оказва се, че тротинетките в България не са нито риба, нито рак. Такова нещо като " тротинетка " в закона няма и точно по тази причина всеки може да ги кара, както и където изиска, и няма да го грозят никакви наказания.

Опити думата " тротинетка " да влезе в закона се вършат от месеци.
Богдан Милчев, Институт за пътна сигурност: Самият факт, че повече от 5 месеца държавните институции не са в положение да изготвят правилник от 6-7 точки, приказва че имаме доста сериозен проблем с пътната сигурност.
Потърсихме Държавната организация, която дава отговор за регламента, с цел да разберем за какво се е забавила и за какво не е взела опита на другите европейски страни.
Иван Петков, специалист Държавна организация " Безопасност по пътищата ": Не би трябвало да се прибързва с този закон. Ако приказваме просто за преписване на една нормативна база в друга, това не е вярното решение.
И до момента в който решенията се бавят, тротинетките към този момент са задоволително съвременни. Столичната община е сключила съглашение с три компании, които оферират този тип превоз, като ги е задължила автоматизирано да лимитират скоростта на тротинетките.
Елица Панайотова, координатор на план " Зелена София ": Нашата цел беше да създадем минималното належащо, с цел да може най-малко тези компании да съблюдават някакъв правилник
Повече от това няма по какъв начин да бъде направено, до момента в който не бъдат подготвени новите ограничения в закона. Агенцията за пътна сигурност дава обещание да ги внесе в Народното събрание до края на годината. И чак тогава това може да бъде признато като нарушаване./ Българска национална телевизия

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР