Електоралният корпус на която и да е политическа партия много

...
Електоралният корпус на която и да е политическа партия много
Коментари Харесай

Милен Любенов: Коалиция на ПП и ДБ с ГЕРБ и ДПС е невъзможна. Избирателите трудно ще я приемат

Електоралният корпус на която и да е политическа партия доста мъчно може да бъде уголемен.
Това мнение изрази пред БНР политологът Милен Любенов. Според него това е годно както за старите, по този начин и за новите партии.

Ако се стигне до електорално катурване за някоя от партиите, това ще се дължи напълно на предизборната акция, сподели Любенов.

Според него прекомерно допустимо е изборната интензивност да бъде съизмерима с ноемврийската.

Любенов вижда няколко разграничителни линии, върху които ще се подчертава в акцията – измежду тях са тематиката за корупцията, газът и външнополитическата ориентировка на страната, както и обществената политика.
" Виждаме катурване при Политическа партия, която излиза с по-отчетливи центристки, даже ляво-центристки позиции. (…) Между Политическа партия и Демократична България сякаш има несъмнено систематизиране на функциите. Политическа партия оставя Демократична България да бъде дейна на това поле, обвързвано с тематиката за газа и митингите, до момента в който Политическа партия са решили да се ориентират повече към центристкия гласоподавател. Целта е да не лишават от десния гласоподавател, а да разширят. Евроатлантическата позиция на Политическа партия не може да бъде поставяна под въпрос. "
ГЕРБ се пробва да притегли спомагателни десни гласове в евроатлантическия набор, уточни още Милен Любенов. По думите му обаче построяването на директния " Турски поток " " За приятелите на Путин в Сърбия и Унгария " ги прави " доста уязвими ".
Политологът изключва опцията за коалиция на Политическа партия и Демократична България с ГЕРБ и Движение за права и свободи, тъй като " това на процедура ще значи схващане на тези две партии " и мъчно ще бъде възприето от гласоподавателите. Според него това още веднъж ни слага в патова обстановка.
Милен Любенов очерта два блока – Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия и въпреки това съюз сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ".

" Това ще бъде коалиция на задкулисието и българската олигархия, която търси реванш, откакто предходната година беше ударена тежко на парламентарните избори през ноември. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР