Електоралната комисия - независим орган, който следи финансите на партиите

...
Електоралната комисия - независим орган, който следи финансите на партиите
Коментари Харесай

Разследват Борис Джонсън за ремонт на апартамент

Електоралната комисия - самостоятелен орган, който следи финансите на партиите във Англия, е почнала публично следствие по какъв начин министър председателят на страната Борис Джонсън е финансирал ремонт на жилището си на Даунинг Стрийт 11, съобщи Гардиан. Според първичната оценка на комисията „ съществуват рационални учредения “ да се позволява, че по време на ремонта са били осъществени няколко нарушавания.

Разследването стартира на база информацията, че донор на Консервативната партия е дал на Джонсън 58 000 паунда за ремонта на резиденцията.

Традиционно, според от това дали има деца да вземем за пример, е обикновено всеки английски министър – ръководител да прави ремонт в жанр, който дава отговор на усета и потребностите му. По закон английският министър председател има разполагаем 30 000 паунда държавни пари годишно за ремонтни действия на резиденции. Дейвид Камерън да вземем за пример е правил ремонт за 64 000 паунда, а Тони Блеър – за 127 000 паунда на Даунинг Стрийт. Според някои информации обаче ремонтът на Борис Джонсън е коствал 200 000 паунда.

От своя страна Борис Джонсън разгласи, че не е направил нищо неправилно и че е покрил разноските над държавния грант с персонални средства. Той на няколко пъти удостовери, за задачата не са били употребявани пари на партията му. Ако обаче се потвърди, че е употребил и други пари, това може да е съществено нарушаване на разпоредбите, които министър председателят би трябвало да съблюдава, даже и той да е възстановил сумата. Проблемът идва от там, че той не е оповестил пред обществеността, че е употребявал непознати пари, т.е. допуска се, че по този метод може да изпадне според.

След като въпросите по отношение на реновацията на жилището започнаха да се натрупат през последната седмица, в последна сметка регулаторът на партиите разгласи, че ще ревизира дали всички разноски са били финансирани изрядно.

Доминик Къмингс, който е консултант на Джонсън, разгласи, че английският министър председател му е споделил за проекти ремонтът да бъде финансиран „ скрито от донори “. Също по този начин Къмингс добави, че тогава е предизвестил Джонсън, че това е „ неетично, неуместно и евентуално незаконно и че съвсем несъмнено нарушава разпоредбите на вярното обявяване на политически дарения “.

От опозиционната Лейбъристка партия упорстваха в продължение на няколко дни Електоралната комисия да стартира следствие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР