Елегантно, стройно, умно и послушно куче с древен произход -

...
Елегантно, стройно, умно и послушно куче с древен произход -
Коментари Харесай

Заболявания при унгарска хрътка

Елегантно, стройно, мъдро и чинно куче с античен генезис - това са късите характерности на унгарската хрътка, която води родословието си от древноримски ловен кучета, които на локална почва биват кръстосани с локални породи, с цел да се получи идеално ловно куче.

Развърчиците са сполучили в оформянето на породата, тъй като с изключение на съвършени външни данни, кучето е и доста крепко. Съчетанието сред грациозност и резистентност се реализира мъчно, а при тази порода са сполучили в начинанието.

Поради тези присъщи особености унгарската хрътка може без проблеми да живее на открито, в градината на къщата, само че въпреки всичко избира комфорта на домашната конюнктура, изключително през зимата, тъй като не харесва студа. През лятото би трябвало да се заобикаля да се пуска на открито по време на горещи талази. За да се запази здравето на кучето, е по-добре то да се отглежда в къщата, като се извежда на открито за постоянни разходки и извършения.

Унгарската хрътка има наклонност към напълняване, а тънката изящна фигура на животното би трябвало да се резервира, тъй като тя подсигурява освен добра визия, само че и липса на здравословни проблеми. Нужни са постоянни кучешки извършения и вярна диета.

Сред честите болести при унгарската хрътка би трябвало да се посочат проблемите с очите. Унгарската хрътка страда постоянно от прогресивна недоразвитост на ретината. Заболяването при унгарската хрътка е нелечимо, води до цялостна слепота, само че може да се забави хода му, в случай че се открие в точния момент. Профилактиката е от голяма важност.

Хранителната диета на унгарската хрътка е значима освен за поддържане на оптимално тегло, само че и поради питателните алергии, към които е склонна породата. Свързаните с тях храносмилателни проблеми са естествено продължение на алергията към някои храни.

 Болести при унгарската хрътка

След навършване на 4 години, кучето може да има проблеми със ставите. Тези болести при унгарската хрътка са лесни за разкриване, тъй като животното стъпва неестествено, отхвърля физическа интензивност, може да стартира да куца. Намесата на ветеринарен експерт е наложителна.

Чувствителната природа на животното към външни фактори се отразява на кожата, то може да страда от разнообразни дерматити, които за благополучие са лечимо положение, в случай че им се обърне внимание в точния момент и се управлява лекуването от ветеринарен експерт. По-неприятни са вторичните инфекции, които може да зародят, в случай че кожният проблем се неглижира и не се лекува.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР