Елегантни дамски стилето с висок тънък ток, емблематични кубинки Dr.

...
Елегантни дамски стилето с висок тънък ток, емблематични кубинки Dr.
Коментари Харесай

Да станеш милиардер от обувки: Трите марки, които направиха собствениците си супербогаташи

Елегантни дамски стилето с висок тъничък ток, емблематични кубинки Dr. Martens или комфортни сандали Birkenstock - едва ли има човек, който да не познава тези обувки най-малко на визия. Те са толкоз известни в целия свят, че с помощта на това притежателите на фирмите зад тях са милиардери.

През последните седмици с тези марки се случи едно и също нещо - притежателите им завоюваха големи суми от продажбите на част от тях.

Преди дни една от най-големите и богати италиански фамилни компании - Exor, която е благосъстоятелност на семейството Аниели, разгласи, че ще придобие една четвърт от производителя на елегантните стилето обувки Christian Louboutin, носещ името на основателя си френският дизайнер Кристиян Лаботин, в договорка за най-малко 1,2 милиарда $, демонстрират калкулации на Bloomberg.
 Снимка 523565
Източник:

Сделката идва след други две основни съглашения за едни от най-известните марки обувки. Първата от тях беше продажбата на немските ортопедични сандали Birkenstock на L Catterton. Наследниците на марката Кристиан и Алек Биркенщок се отхвърлиха от своите дялове в производителя против към 4 милиарда евро или 4,8 милиарда $.
 Birkenstock към този момент има нов притежател, а старите му притежатели към този момент са милиардери
Емблематичната марка сандали, която направи двама братя от Германия милиардери

Историята на фамилната компания стартира преди близо 250 години

От друга страна производителят на кубинките Dr. Martens дебютира на фондовия пазар, като съумя да набере капитал от 1,8 милиарда $.

Въпреки пандемията и нейният отрицателен резултат върху всеобщата мода, доста от първокласните и по-скъпи марки дрехи и обувки съумяха да отчетат растеж в търсенето.

" Секторът на първокласните артикули се показа по-добре от предстоящото през предходната година и потвърди какъв брой гъвкави могат да бъдат обособените категории при рецесия ", разяснява анализаторът от Bloomberg Intelligence Дебора Айткен.

" Китайските консуматори допринасяха за към една трета от световния пазар на първокласни артикули преди пандемията, само че главно те правеха покупките си при пътуванията си в чужбина. Сега с рестриктивните мерки в туризма онлайн търговията на такива артикули претърпя същинска детонация ", изяснява тя.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР