Елегантна вечеря, организирана по случай Световната купа за жени в

...
Елегантна вечеря, организирана по случай Световната купа за жени в
Коментари Харесай

Звезден търг в Банско събра над 65 000 лв. за благотворителност

Елегантна вечеря, проведена по случай Световната купа за дами в Банско, поддържа деца и младежи в риск. Благотворителното събитие се състоя на 25 януари в перлата на курорта - хотел „ Кемпински Гранд Арена Банско” и събра над 90 посетители от страната и чужбина. С наличието си на блестящото събитие, както и участвайки в звезден търг и лотария, всички посетители поддържаха самодейността за даряване на средства.

Общата сума, която набраха в най-хубавия зимен курорт у нас, възлезе на 65 517 лева Чекът за дарението беше връчен на Българската спортна федерация за деца и младежи в риск персонално от Главния изпълнителен шеф на Fibank господин Неделчо Неделчев. Организатор на церемонията беше Fibank (Първа капиталова банка) в партньорство с Mastercard и Diners Club International.

Благотворителната вечеря LadieSKIngdom ( “Женско кралство”) означи надпреварите за дами в Банско в границите на Световната купа по ски. Домакинът ресторант „ Коме Прима” в „ Кемпински Гранд Арена Банско” бе видоизменен в снежен жанр, приказност от бели лалета и красиви свещи допълваха приказната атмосфера. Водещи на церемонията бяха Орлин Горанов и оперната прима Еделина Кънева, които зарадваха гостите както със независими осъществявания, по този начин и в няколко дуета, измежду които “Con te partiro” на италианския тенор Андреа Бочели и тяхната „ Наздравица” от „ Травиата”. Вечният шлагер на джаза “My way” прозвуча с помощта на невероятния Васил Петров, чиито осъществявания бяха в унисон с изисканото събитие. Гала вечерята стартира с благотворителен търг с девет специфични предмета, за които гостите можеха да наддават при стъпка от 100 лева



Непосредствено откакто отвя конкуренцията на 24 януари на първия старт в Банско, носителката на Кристалния глобус Микаела Шифрин (САЩ), подари каската си с подпис за предмет от търга. В благотворителния търг участваха и ски обувките на италианската алпийка Надя Делаго, също подписани минути след спускането й в Пирин, както и персонална каска на петкратния притежател на Световната купа по ски Марк Жирардели.

Картина на българския занаятчия Кольо Карамфилов, дарена от Diners Club International, също стана обект на съществено наддаване в аукциона. Разигран бе и смарт часовник Garmin 6 Solar, дарен от компания „ Геотрейд Иванов”, който скорострелно стартира да работи за новата си притежателка. Дамата, която наддава за него, заплати новото си владеене незабавно, употребявайки самия Garmin за задачата.

Сред останалите продукти, разиграни на търг бяха ВИП пакет „ Брънч в Царския влак”, дарен от Mastercard, както и сбирка „ Музи” сребърни монети, дарени от Fibank. За почитателите на футбола предметите в аукциона бяха пристигнали от ФК „ Барселона”. Футболна топка с персоналните подписи на асовете Лионел Меси, Антоан Гризман, Лиус Суарес, Жерар Пике способства с цели 11 000 лева за благотворителната цел. На огромен интерес се зарадва и персонална тениска с подпис от аржентинския талант Лионел Меси, която стана обект на съществено наддаване. По време на събитието стана ясно, че футболистът откровено се зарадвал на самодейността, в която се включи и предходната година със своя обувка с подпис.



След наддаването програмата мина в лотария, за която гостите авансово бяха закупили талони, още веднъж част от благотворителната самодейност. Така 12 късметлии се снабдиха с неповторими продукти, обезпечени със съдействието на Fibank. Сред тях бяха персоналното яке на Александра Жекова, част от формалната униформа на България за международното по сноуборд през 2015 година, когато тя трагично доближи до 4-то място, дружно с неин автограф; персоналната каска на Радослав Янков от предишния сезон, с която стигна до 7-мо място на международното състезание в Солт Лейк Сити, Съединени американски щати, с автограф от него; персоналният биб на Алберт Попов с автограф; персоналният състезателен гащеризон от Мария Киркова от Олимпийските игри в Пьонг Чанг, Корея, 2018 година с подпис. Освен тях, гостите имаха опция да изтеглят движимости, чиито притежатели са поп звездата Любо Киров, ръководителят на Съюза на българските актьори Христо Мутафчиев, Братя Чучкови, Ути Бъчваров, както и да завоюват уикенд за двама в Кемпински Хотел Гранд Арена Банско.

През 2018 година благотворителната самодейност, извършена в Банско, обхвана 1100 деца и младежи в риск, а през 2019 година те са 1420. Продължаването на тази самодейност дава опция за развиване на мрежа от спортни клубове. Българската федерация за деца и младежи в риск е основана за реализиране на активност в социална изгода и е единствената по рода си спортна организация, получила Лиценз от Държавната организация за протекция на детето.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР