Елегантна и очарователна напълно по френски, тази пиеса е отлично

...
Елегантна и очарователна напълно по френски, тази пиеса е отлично
Коментари Харесай

„Моята скъпа лейди“ – пролетта започва в театъра

Елегантна и очарователна изцяло по френски, тази пиеса е чудесно зрелище за настъпващия пролетен сезон, тъй като на него му подхожда точно такова въодушевление. Това е доста френско изкуство – постоянно да се върви по слънчевия тротоар на живота и даже когато историята не е оптимистична или радостна, това да е поднесено по подобен метод, че да оставя прелестно възприятие.

„ Моята скъпа лейди “ е пиеса на Израел Хоровиц, по която той има филм с безусловно блестящ актьорски състав – Маги Смит, Кeвин Клайн и Кристин Скот Томас. Гледала съм кино лентата, който е много прелестен и дръзвам да настоявам, че пиесата е доста по-въздействаща и прелестно изиграна. Това не е изненадващо, защото магията на театъра е точно в контакта с актьорите.

В българската режисура функциите се извършват от великата Мария Стефанова, която се завърна на сцената с и на която от сърце искам здраве и креативно дългоденствие, и от Михаил Билалов и Емануела Шкодрева, които по стичане на събитията са мощно свързани с Франция в персоналния си живот. Актьорският отбор е превъзходен, а Мария Стефанова задава доста високо равнище на актьорските превъплъщения, тъй че и Михаил Билалов, и Емануела Шкодрева са отлични. Имах известни терзания за Билалов, който в някои от последните постановки, в които съм го гледала, наподобява като че ли просто отмята следващата численост и е леко безразличен.

Историята споделя за Матиас Голд, който идва в Париж и в наследения от татко му апартамент заварва старата мадам Жирар и нейната щерка Клои, с които изглежда го свързват доста неща. Мадам Жирар е огромната обич на татко му и дамата, унищожила брака на родителите му. Матиас е израснал измежду неустановеност и " нелюбов " и в средата на живота си би трябвало да реши дали това е пътят, по който желае да продължи живота си. 

Произнесени на сцена, думите на Израел Хоровиц звучат доста по-смислени и мощни, в сравнение с кино, а историята с всички свои предстоящи и непредвидени обрати задържа вниманието до самия край. На сцената на Народния спектакъл се играе още една пиеса на Хоровиц –, също доста човешка и приятна за гледане. Със сигурност това са истории, които е наслаждение да бъдат видени и съпреживени. 



Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР