Елегантен дом в предградията. Три коли. Коледна украса. Но никой

...
Елегантен дом в предградията. Три коли. Коледна украса. Но никой
Коментари Харесай

Кое е американското семейство, държало тринадесетте си деца оковани и недохранени

Елегантен дом в предградията. Три коли. Коледна декорация. Но никой от съседите не е предполагал какъв смут се крие зад спуснатите пердета на семейство Търпин, споделя кореспондент на Би Би Си. Няма отговор и на най-страшния въпрос – за какво едно семейство ще държи във вериги, мрак и апетит тринадесетте си деца?

57-годишният Дейвид Алън Търпин и 49-годишната му брачна половинка Луис Ана Търпин бяха задържани, откакто една от дъщерите им съумяла да избяга и да подаде сигнал в полицията. Наложени са им гаранции в размер на 9 млн. $.

Според изказването на силите на реда, 17-годишното момиче е изглеждало в действителност на 10 години. В къщата в Перис, Калифорния, полицията е разкрила останалите 12 деца на възраст от 2 до 29 години. Някои от тях са били приковани с вериги и катинари към леглата си и държани в мрачни и вмирисани стаи. 7 от децата на двойката са били на възраст над 18, всички са били недохранени и доста мръсни. Сега те се намират в локални лечебни заведения.

Наблюденията на полицията се удостоверяват и от обществения фейсбук профил на семейство Търпин. В него са качени фотоси от пътешествия до Лас Вегас и Дисниленд, както и многочислени фрагменти с най-малкото дете – още бебе. Нито едно от дребните и бледи деца не наподобява пълнолетно. Те стоят усмихнати до родителите си, които неколкократно са подновявали брачните си обети.

 Семейство Търпин при една от повторните си сватби във Вегас.
© Facebook профила на семейство Търпин

Семейство Търпин при една от повторните си сватби във Вегас. " Дневник " разгласява фотографията от обществения фейсбук профил на фамилията, като скри лицата на децата в сходство с етичните правила.

Трябваше да се запитаме за какво в никакъв случай не виждаме децата, споделя пред " Ройтерс " от една от съседките на фамилията. " Като се замисля, имаше предупредителни знаци, само че в никакъв случай не бихме си помислили това. Няма метод да не видиш или да не чуеш девет деца ", споделя 50-годишната Кимбърли Мълиган. Преди две години забелязала три от тях и им направила комплимент за коледната декорация на къщата, а те замръзнали, като че ли желали да станат невидими.

Родителите на Дейвид Търпин споделиха пред телевизия Ей Би Си, че са " шокирани " от разкритията и че не се виждали фамилията на сина си в последните няколко години, само че че са били положителни християни и че Бог ги е призовал да имат толкоз доста деца.

Семейството е живяло в Тексас, преди да се реалокира в Калифорния през 2010 година, споделя Би Би Си. Търпин е обявявал банкрут два пъти, въпреки по време на втория да е имал относително добре платена работа като инженер. Съпругата му е била стопанка.

Децата са били обучавани вкъщи, в частно учебно заведение, записано от татко им. В Калифорния тези институции са отвън юрисдикцията на министерството на образованието, страната няма право да ги следи и прави оценка. Те дават отговор единствено пред родителите на учениците. Бабата и дядото настояват, че образованието им е било строго и че е трябвало да учат дълги пасажи от Библията наизуст.

 Кое е американското семейство, държало тринадесетте си деца оковани и недохранени
© Mike Blake, Reuters
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР