Electronic Arts купи технологията за облачен стрийминг на GameFly. Издателят

...
Electronic Arts купи технологията за облачен стрийминг на GameFly. Издателят
Коментари Харесай

ЕА закупи GameFly, готви стрийминг платформа за игри

Electronic Arts купи технологията за заоблачен стрийминг на GameFly . Издателят също по този начин разкри, че е придобил израелския екип, отговарящ за построяването на услугата за стрийминг предаване на игри за Netflix . Компаниите не разкриха изискванията на договорката, само че ЕА обясни, че до момента в който в този момент е притежател на екипа за софтуерни и развойни разработки на GameFly, колосът не поема съществуващия към този момент бизнес на GameFly.
Това е ход, който би разрешил на Electronic Arts да доближи до необятна публика, която не желае да закупи подпора или геймърски компютър. Също по този начин е нещо, което работи добре с абонаментните услугата EA Access , която обезпечава на хората бърз достъп до библиотека от игри на EA, както и от други издатели като Warner Bros. Interactive Entertainment.

„Облачните игри са вълнуваща нова граница, която ще ни помогне да дадем на още повече играчи опцията да изживеят игри на всяко устройство от всяко място“, съобщи шефът на софтуерния екип на EA Кен Мосаид. „Ние сме разчувствани да донесем опита на надарения екип в EA, до момента в който продължаваме да обновяваме и разширяваме бъдещето на игрите и гейминга.“

Облачният стрийминг е нещо, с което промишлеността на видео игри е флиртувала и опитвала през огромна част от последното десетилетие. Сегашната към този момент неработеща OnLive на първо време се опита да донесе тази технология на необятна публика през 2010 година, само че тази компания затвори порти след шепа придобивания през 2015 година Sony, която има услугата си за стрийминг на игри PlayStation Now, закупи патентите на OnLive.

Тази технология досега буксува частично, тъй като скоростта на интернет достъпа и латентността доведоха до неприятен опит в предишното. Но стриймингът на игри от облака наподобява неминуем, откакто нови технологии като оптичният интернет или даже 5G отстраняват това закъснение.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР