Electronic Arts имат пръст и в това.Шведска медия, цитирана от

...
Electronic Arts имат пръст и в това.Шведска медия, цитирана от
Коментари Харесай

Разработчиците на Star Wars Battlefront 2 масово напускат DICE

Electronic Arts имат пръст и в това.
Шведска медия, представена от GameRevolution, предава за сериозен отлив на чиновници от разработчика на Star Wars Battlefront 1 и 2, както и на Battlefield V, DICE. Причините са две, като е противоречиво коя от двете е повече отговорна за обезкръвяването на шведската компания. Първата се състои в това, че няколко огромни разработчика, сред които Ubisoft и Epic Games и Paradox Interactive, неотдавна са разкрили офиси в Стокхолм. Според шведската медия Di Digital, 13 са напуснали, с цел да преминат в Ubi, а осем – в Paradox. Изданието показва, че става дума за повече от 40 индивида, които са напуснали DICE през последната година.

„Някои от чиновниците, напуснали компанията са прекарали над 10 години в студиото, което преди беше известно с това, че броя на напускащи компанията, изключително на управителни постове, са извънредно малко“, твърди изданието.

Но и другата причина, представена от медията, за напускането звучи разумно – Star Wars Battlefront II. Ако си спомняте към играта се подвигна много звук, поради спорни схеми за спомагателна монетизация. Както се споделя обаче, номерът не мина, и след гневната реакция на геймърите и вниманието, което беше обърнато към практиките на ЕА от страна на политици в няколко страни, накараха издателят да промени огромна част от играта. Или по-скоро го направиха DICE. Може да предположим, познавайки по какъв начин работи Мрежата, какво им е било на горките разработчици на шведското студио. От една страна са гневни геймъри, обвиняващи ги за решение, което надали е било тяхно, а от другата – ЕА форсирайки DICE да пренапишат цели елементи от играта и то допустимо по-бързо.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР