Елеазар Хараш е многостранна личност с дълбоки познания в различни

...
Елеазар Хараш е многостранна личност с дълбоки познания в различни
Коментари Харесай

Елеазар Хараш – духовен учител, философ и мистик

Елеазар Хараш е многостранна персона с дълбоки знания в разнообразни области като нематериалност, философия, история, езотерика и мистичност. Роден през 1954 година, той посвещава живота си на проучване и преподаване на мъдростта на античните цивилизации, изключително Египет и Древна Индия. Неговите учения се основават на композиция от източни и западни обичаи, в това число будизъм, индуизъм, християнство и ислям. В тази публикация ще разгледаме кой е Елеазар Хараш и за какво си заслужава да се срещнем с неговата активност.
Произход и ранни години
Елеазар Хараш е роден в България под името Николай Овчаров. Той приема духовното име Елеазар Хараш след среща със своя нравствен ментор, който го насочва към същинското му предопределение като нравствен преподавател. През годините той пътува по света, живеейки в разнообразни страни като Индия, Непал, Шри Ланка, Тибет, Египет, Гърция и други Тези прекарвания му разрешават да придобие необятни знания за другите култури, религии и духовни обичаи.
 Учения на Елеазар Хараш
Ученията на Елеазар Хараш са надълбоко повлияни от източните духовни практики, изключително от будизма и веданта. Той учи своите възпитаници на значимостта на самодисциплината, чистотата на сърцето и директния опит на действителността оттатък материалното битие. Неговите учения обгръщат необятен набор от тематики, в това число:
Мъдростта на античните цивилизации: Елеазар Хараш акцентира смисъла на проучването на историята и културата на античните цивилизации, изключително Египет и Индия, защото те съдържат богато завещание от духовна мъдрост и познания. Философия и метафизика: Неговите учения се задълбочават във въпроси по отношение на природата на действителността, съзнанието, времето и пространството. Той предизвиква учениците си да слагат под въпрос своите вярвания и усещания и да търсят истината оттатък интелектуалното схващане. Етика и духовно израстване: Елеазар Хараш учи, че същинското духовно израстване включва обработване на качества като съчувствие, обич, примирение и мъдрост. Той акцентира смисъла на персоналната отговорност и дисциплинираност в духовния път.  Йога и медитация: Като потомък на йогическата традиция, Елеазар Хараш преподава разнообразни техники за медитация и йога, предопределени да развият централизация, вътрешен глас и вътрешно просветление. Мистични обичаи: Той също по този начин споделя познания за мистичните обичаи на разнообразни култури, в това число суфизма, кабалата и алхимията. Тези учения са ориентирани към разкриването на скритото значение зад знаци, ритуали и духовни практики. Влияние и наследство
През цялата си кариера Елеазар Хараш е написал голям брой книги, които може да откриете в Портал 12 – една от най-хубавите книжарници онлайн, изнесъл е лекции и семинари по целия свят и е обучил хиляди възпитаници. Неговите учения са имали доста въздействие върху хората, които са ги последвали, вдъхновявайки ги да поемат по собствен личен нравствен път. Много от неговите възпитаници основават свои лични духовни общности и учебни заведения, продължавайки да популяризират мъдростта, която са получили от него.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР