Ел Камишли. Десетият съвместен патрул на руската военна полиция и

...
Ел Камишли. Десетият съвместен патрул на руската военна полиция и
Коментари Харесай

РИА Новости: Руските и турските сили започнаха десетия пореден патрул по границата на Сирия

Ел Камишли. Десетият взаимен патрул на съветската военна полиция и турските въоръжени сили стартира работа в Сирия, предава РИА Новости , като се базира на информация на министерство на защитата в Москва.

" От 10 ч. (9:00 часа българско време) на 23 ноември 2019 година десетият взаимен патрул на съветската военна полиция и турските въоръжени сили стартира работа в граничната зона, ситуирана на няколко десетки километра северозападно от село Ел Камишли ", се споделя в известието на министерството.

Отбелязва се, че патрулът се прави по съответния маршрут, който е почнал от митническия пропуск в село Шейрек и минава на изток по сирийско-турската граница. Патрулът следи за сигурността в района и в сирийските селища.

Съвместният патрул включва осем единици военна техника - бронетанкови машини „ Тигър “ и „ БТР-80 “ на съветската военна полиция. В състава на турските въоръжени сили влизат бронирани машини „ Кирпи “, както и към 50 военнослужещи от двете страни. В допълнение, мониторингът в действително време на обстановката по маршрута на конвоя се обезпечава от дрон „ Орлан-10 “ на съветската военна полиция.
На 22 октомври на среща в Сочи държавните глави на двете страни – Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин - одобриха меморандум за взаимни дейности за разрешаване на обстановката в североизточната част на Сирия. Според документа съветската военна полиция и сирийските гранични чиновници от обяд на 23 октомври влязоха в регионите, граничещи с 30-километровата „ зона за сигурност “, която Турция желае да сътвори в Северна Сирия. Анкара счита да засели там 2 млн. сирийски бежанци, намиращи се сега в Турция. Кюрдите имаха няколко дни да се изтеглят от зоната. От 1 ноември също по този начин започнаха и взаимните патрули на съветската военна полиция и турските сили, които също бяха част от съглашението.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "

Превод и редакция Теодор Пенев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР