Бизнесът определя масовата подмяна на касовите апарати заради новите изисквания

...
Бизнесът определя масовата подмяна на касовите апарати заради новите изисквания
Коментари Харесай

Бизнесът определи масовата подмяна на касови апарати като пореден удар за икономиката

Бизнесът дефинира всеобщата замяна на касовите апарати поради новите условия на приходната организация като следващ удар върху легалната стопанска система. Старите фискални устройства би трябвало да излязат от приложимост до края на март идната година, период, който съгласно търговците е нереалистичен.

Целта на измененията, обяснена от Национална агенция за приходите, е отчитането на продажбите в действително време, софтуерът се подменя или се пренастройва, с цел да се регистрират търговците на всеки пет минути за всяка касова записка.

Потребителите пък ще имат опцията да ревизират посредством създадено от приходната организация приложение дали касовите бележки, които получават, са действителни.

" Говорим за фискален уред, който би трябвало да бъде заменен, който струваше триста лв., в този момент най евентуално ще коства повече. Тук става дума за промяна на софтуерната стратегия също. Изисква се от Национална агенция за приходите повсеместен достъп до програмата и до целия програмен продукт на заведението. Това значи всеки един служител да има цялостен достъп до ноу хау всяка седмица и няма по какъв начин назад да бъдем обезпечени, че няма да има корист с това ноу хау ", изясни Ричард Либеров, ръководител на асоциацията на заведенията пред БНР.

Затова браншовите организации, които работят с фискалните устройства, упорстват за промени в законовите разпореждания и от шест до девет месеца пролонгация за осъществяването на промените.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР