Екзотичната рецепта на шеф Пати Джинич е едно много апетитно

...
Екзотичната рецепта на шеф Пати Джинич е едно много апетитно
Коментари Харесай

Вкусът на Мексико: Тако с говеждо месо и наденица

Екзотичната рецепта на началник Пати Джинич е едно доста апетитно предложение, с което да разчупите малко навиците си за лесна вечеря. Необходимите артикули ще изискат от вас малко по-сериозна подготовка, само че крайният резултат сигурно ще надделее над труда, който би трябвало да положите. Ето по какъв начин да приготвите днешното ни предложение - Тако с говеждо месо и наденица:

Необходими артикули:
900 г говежда флейка2 скилидки чесън1/2 глава бял лук3 дафинови листа1 ч.л. зърна черен пипер1 ч.л. сол1 с.л. олио250 г наденица или мексиканско чоризо250 г чичарон (свински пръжки)8 царевични тортили1 ч.ч. нарязан на ситно бял лук1 ч.ч. нарязани на ситно листа кориандърмексиканска улична салца
Начин на подготвяне:
Нарежете говеждото месо на части с величина 1 см и ги сложете в огромна тенджера. Напълнете тенджерата с вода и прибавете дафиновите листа, зърната черен пипер и скилидките чесън. Щом месото заври, отстранявайте пяната по повърхността, до момента в който спре да се образува. Варете 90 минути. След това оставете месото да изстине.Накъсайте наденицата на късчета и я запържете в тиган на сдържан огън. Добавете нарязаното или накъсано месо на дребни късчета и разбъркайте. Добавете и хрупкавите свински пръжки. Разбъркайте.Загрейте камал или изсъхнал тиган и затоплете тортилите в него. В купички сипете нарязаните на ситно бял лук и листа коринадър. В друга купичка сипете мексиканска улична салца.За да сглобите тако, върху топли тортили сипете обилно количество от сместа с месо и наденциа. Полейте щедро с улична салца и поръсете с лук и кориандър.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР