Екземпляр от най-голямата пеперуда в света се излюпи в бургаския

...
Екземпляр от най-голямата пеперуда в света се излюпи в бургаския
Коментари Харесай

Екземпляр от най-голямата пеперуда в света се излюпи в Бургас

Екземпляр от най-голямата пеперуда в света се излюпи в бургаския експоцентър "Флора ". Това оповестиха от пресцентъра на общината. Този тип живее няколко дни. Казва се "Атлас ".
Припомняме, че в експоцентър "Флора " има жива галерия на пеперуди. Именно там се е "родила " "Атлас ". Още три нейни какавиди са на път да се отворят всеки миг.

Бургазлии и гостите на града имат разполагаем единствено няколко дни да ги видят и да се снимат с тях. След като се излюпят, пеперудите "Атлас " не се хранят. Те нямат хоботче и живеят, до момента в който им стигнат "резервите ", насъбрани в гъсеничния интервал. Затова техният живот е доста къс - едвам 2-3 дни.

Размахът на крилете на пеперудата доближава в някои случаи до 30 сантиметра, като женските екземпляри са по-едри от мъжките. В тъмнината тази пеперуда постоянно е бъркана с птица поради огромния си размер.
"Атлас " е пеперуда с неповторими умения за отбрана - горната част на крилете й наподобява на глава на кобра. За да е още по-голяма приликата, когато се усеща несигурна, тя пада на земята, с цел да замязя още повече на рискова змия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР