Екземпляр от Моята борба“ на Хитлер и историческа книга за

...
Екземпляр от Моята борба“ на Хитлер и историческа книга за
Коментари Харесай

Стрелецът от Мачерата бил расист, кандидат на местните избори

Екземпляр от „ Моята битка “ на Хитлер и историческа книга за Бенито Мусолини са открити у Лука Траини, обвинения за расистката пукотевица в Италия в събота, заяви италианската полиция.

Книгите дружно с младежко фашистко списание и изображения на келтски кръстове са открити в стая в жилището на майката на Траини, претърсено от полицията в Мачерата, Централна Италия.

Там Траини откри пукотевица от движеща се кола против африканци и рани шестима души.

Разследващите са иззели и компютри, благосъстоятелност на стрелеца.

Обвинението е за ликвидиране с утежняващи расистки подбуди, както и за нелегално владеене на оръжие.  

Траини, 28-годишен мъж с бръсната глава и татуировки с фашистки знаци на слепоочието, е изпразнил два пълнителя на полуавтоматичен револвер по улиците на Мачерата, град с 43 000 поданици покрай Адриатическото крайбрежие.

Той е прекарал нощта в пандиза дружно с нигериец, изискал леговище и дилър на дрога, обвинен за убийството на 18-годишно момиче. Тялото на момичето, Памела Мастропиетро, бе намерено по-рано през седмицата разчленено и натъпкано в куфари.

Младата жена избягала предишния понеделник от център за детоксикация в Коридония, където стрелецът се кандидатирал през 2017 на локалните избори с листата на антиимигрантската партия „ Северна лига “.

Лука Траини подхванал расистката пукотевица, откакто чул, че нигериец е арестуван за убийството на момичето. Случаят раздрусва Италия месец преди парламентарните избори.

„ Бях в колата на път за фитнес салона, когато чух по радиото историята за 28-годишното момиче. Инстинктивно обърнах, прибрах се, отворих сейфа и взех револвера. Реших всичките да ги избия “, споделил Траини на следователите, написа „ Кориера де ла сера “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР