Екзема по ръцете и краката Екзема е проблем на около

...
Екзема по ръцете и краката Екзема е проблем на около
Коментари Харесай

Появи Ли Се Екзема Става Страшно! Ето Как Да Започнем Успешно Лечение

Екзема по ръцете и краката

Екзема е проблем на към 20% от човечеството. Това заболяване не е заразно, не е и живото застрашаващо, само че е трудно и настойчиво. Обривът може да е ситуиран на всички места по тялото.

Ако вашата екзема си е избрала да се появи по ръцете ви, вие ще имате спомагателни терзания за контактите си с други хора. Появата на обриви по ръцете и краката, изключително през лятото, основава спомагателни компликации в лекуването, защото крайниците постоянно изпитват въздействието на околната среда, от време на време много жестоко в чисто физически смисъл.

Възможно е да вземем за пример един обрив по ръцете да се задържи задълго единствено тъй като не се отказвате да се миете постоянно със сапун.

Екзема по краката може да се предизвика от прекомерно сухата ви кожа. Съществува и така наречен гравитационна екзема, която е предизвикана от разширени вени. Мъчителните обриви могат да бъдат последвани от отделянето на люспи, непрекъснато зачервяване и разраняване, приключване на лимфа. Форма на тежък дерматит (екзема) се развива и след изгаряния, при възпаление на изумени сектори с ново кожно покритие.

Коя е повода за екзема – приемственост, хранене, външни дразнители?

Екзема по ръцете – в случай че усещаме дискомфорт и сърбеж и е налице зачервяване или обрив, дерматит или екзема е единствено едно от вероятните пояснения.

Тъй като ръцете ни влизат в голям брой контакти с обекти от околната среда, раздразнената зона може да е претърпяла влияние на химически или биологичен дразнител (отровен бръшлян, коприва), или захапване от насекомо, написа framar.bg.

Такива положения са преходни за разлика от проявата на екзема, която в никакъв случай не отшумява толкоз бързо.

Причини за появяването на екзема, типове

Причинителите и вероятните “провокатори ” за една екзема са доста и много разнообразни. Появата на един обрив може да е имунна реакция или израз на хормонален дисбаланс, само че може да е резултат от претърпян стрес. Ето по какъв начин формулират вероятните аргументи от dar-center.com:

интоксикация на организма, при която са претрупани органите на очистването – дебело черво, бъбреци, черен дроб, кожа;
локални възпалителни процеси – сливици, синуси;
дефицит на витамини и микроелементи;
стрес;
понасяне на внезапна разлика в температурите;
претопляне – за дребни деца;
токсикоза от медикаменти;
консумация на избрани храни, на храни с консерванти и оцветители;
прекалено деен банкет на мляко.

Медицината класифицира типовете екзема по следния метод:

Вижте още значими текстове по тематиката „ екзема “:

Екземата атакува през лятото;
Пет мита за екземата;
Детска екзема.

Контактна (екзогенна), която най-често се демонстрира по ръцете и краката, както и по лицето. Самото име подсказва, че механизмът се задейства при контакт с дразнител – биологичен, химически. Това е най-често срещаният тип в развитите страни и причинителите нормално са разнообразни химични съставни елементи, да вземем за пример перилни препарати, козметика, смазочни масла.
Атопична (ендогенна) – счита се, че е наследствено избрана. Обривите са най-често по гънките на кожата, раменете, клепачите. Проявява се интензивно при деца на 2-3-годишна възраст. Провокират острите положения душевен напрежения, стрес, само че и външни дразнители от рода на храни или химикали.
Себорейна – визира зони, богати на мастни жлези и окосмени, и е присъща с образуването на жълтеникави ронещи се люспи и мощен сърбеж.

Най-характерните признаци на една екзема

Те са известни, само че да ги забележим още веднъж:

зачервяване и сърбеж (оказва се, че в медицината се спори кое е първо – виж в puls.bg); надали има значение кое е първото, тъй като интервалът сред двата признака е дребен, те постоянно “действат ” заедно;
поява на обрив – дребни червени пъпчици, които израстват до мехурчета с водниста течност;
разраняване и изсъхване на кожата, лющене;
поява на цепнатини върху отекли и зачервени кожни сектори с приключване.

Какво е лекуването при екзема?

Народната медицина сполучливо лекува екзема

Лечението на една екзема постанова на първо време да се изяснят оптимално тъкмо аргументите, които я провокират (evropea.com).

Едва тогава се назначава лекуването: от време на време са задоволителни промени в храненето за позитивния резултат при лекуване на екзема.

Второто изискване за сполучливо лекуване на екзема е проблематичните зони да не се мокрят и да не се третират със сапун. За разчистване се предлагат течни масла.

Трета стъпка е обработването на болния кожен сектор – средството зависи от положението му. Ако кожата е здрава, единствено зачервена и с обрив, се ползват емулсии и талк – да вземем за пример цинкова пудра.

Ако има разраняване се вършат компреси с дезинфектиращи разтвори.

В някои случаи екземата прераства в хронична: кожата загрубява и задебелява, постоянно се пука и е мъчителна. Такива положения търпят топли вани с билки или компреси с билкови отвари и мехлеми.

Комплексното лекуване може да ви отърве от една екзема

Лечението с билки дава чудесни резултати при проблеми с екзема. Полезни билки са жълт кантарион, бял оман, риган, глухарче, магданоз, бял пелин, полски хвощ, боровинка, каланхое и други.

Петър Дънов поучава за лекуване на екзема по ръцете и краката да се вършат местни бани с запарка от тетра (смрадлика). При екзема по ръцете предлага да се ядат сурови зеленчуци и плодове и непременно да се спре хлябът. Неговото пояснение е, че “кръвта е нечиста ” (виж joga108.info).

Идеята за детоксикация на организма като начало при всяко лекуване на екзема е споделена от актуалните практики. Важно е храненето, което би трябвало да е с лека витаминозна храна, доста плодове и зеленчуци – моркови, зеле във всичките му разновидности, боровинки, ябълки, риба, пълнозърнести храни, бобови, ленено семе.

Лекарства за екзема: Гентамицин. Тридерм. Тетрациклин. Кортикостероиди.

Интензивно употребяваните кремове, унгвенти и емулсии при екзема постоянно се смятат за безобидни и се ползват безсистемно. Това е неточност – всяка екзема е характерна като демонстрация и лечението й изисква професионален разбор и рекомендация. Освен това предозирането води до затруднения, за които множеството от нас не си дават сметка.

Гентамицин е постоянно прилаган местен антибиотик от групата на аминогликозидите (framar.bg). Върши работа при дребни гнойни инфекции и екзема, сигурен вид против проблеми с бактериален извършител. Продължителното му използване може да развие бактериална устойчивост, по тази причина е добре да се употребява при в действителност потвърдена нужда.

Тридерм –под формата на крем или унгвент, сполучливо овладява екземи на дребни сектори. Продуктът е кортикостероид – не трябва да се употребява дълготрайно време или на огромна повърхност. Повлиява неприятната симптоматика от рода на сърбежи и зачервяване (framar.bg). Особено сполучлив през летния сезон, когато се следи активиране на разнообразни екземи.

Тетрациклин – нормално се предлага при по-тежки форми на кожни болести, измежду които упорита екзема. Понякога е належащ и перорален банкет на антибиотични таблетки, комбинирано с локално външно приложение на тетрациклинов артикул (framar.bg). Трябва да се разграничават унгвентът за лекуване на кожни болести – в това число екзема, и офталмик-формата, която е предопределена за инфекции на окото и клепачите. Тетрациклиновата маз съдържа парабени и в някои случаи може да даде алергична реакция, което да обостри симптоматиката от самата екзема, написа фрамар.бг.

Кортикостероидните смазки работят с друга мощ при кожни болести – включително и екзема. Според типа на вашата екзема лекарят кожен лекар може да предложи кортикостероид със едва деяние или по-агресивен, а в някои случаи и съчетано с перорален банкет на кортикостероид. Не са малко експертите, които разчитат на кортикостероиди за реализиране на бърз резултат, само че в това време е годно предизвестието тези медикаменти да не се употребяват дълготрайно време. В някои случаи е допустимо лека екзема да се преодолее с диета и хомеопатиа и това би трябвало да се употребява.
Tags: ОЩЕ ЕЛИКСИРИМЕХЛЕМИЛЕКОВЕАЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР