Екзекуторката на Цветана Пиронкова Су Вей Сие записа нова впечатляваща

...
Екзекуторката на Цветана Пиронкова Су Вей Сие записа нова впечатляваща
Коментари Харесай

Екзекуторката на Пиронкова сътвори голяма сензация в Мелбърн

Екзекуторката на Цветана Пиронкова Су Вей Сие записа нова впечатляваща победа на Australian Open. Тайванката отстрани във втория кръг шампионката от US Open 2019 Бианка Андрееску. Още по-впечатляващо бе, че триумфът на 35-годишната ветеранка бе много безапелационен в два сета - 6:3, 6:2, а мачът продължи по-малко от час и половина.

Су Вей Сие взе самодейността още от началото на дуела и с два бързи пробива поведе с 4:0 и по-късно не изпусна контрола, с цел да затвори първия сет с 6:3.

Във втория сет още веднъж тайванката взе ранен пробив и дръпна с 3:0. Андрееску за миг сподели темперамент и съумя да върне пробива и да понижи изоставането си до 2:3, само че незабавно по-късно бе пробита още веднъж за 4:2, а в осмия гейм се стигна и до още един брейк, с който Су Вей Сие си подпечата успеха с 6:2.

В идващия кръг Су Вей Сие чака победителката от мача сред Винъс Уилямс и Сара Ерани.

За третия кръг в Мелърн се класира и Макета Вондрушова, която се наложи с 6:1, 7:5 над Ребека Марино, Ан Ли пък в профил Ализе Корне с 6:2, 7:6(6). Напред продължава и Анастасия Потапова, която завоюва с 6:2, 6:4 против Тимеа Бабош, а Арина Сабаленка се оправи с Дария Касаткина със 7:6(5), 6:3.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР