Екзекутираха трима членове на наркокартел в Иран. По време на

...
Екзекутираха трима членове на наркокартел в Иран. По време на
Коментари Харесай

Иран екзекутира трима за трафик на наркотици

Екзекутираха трима членове на наркокартел в Иран. По време на ареста са били конфискувани един кг кокаин, опиат и метамфетамини. 

" Изпълнена беше смъртната присъда на трима членове на бандата " Панджак ", най-големия картел за разпространяване на кокаин в страната ", заяви уебсайтът на правосъдната власт Mizan Online.

Всяка седмица в Иран биват екзекутирани приблизително над 10 души, сподели Фолкер Тюрк, ръководител на Организация на обединените нации по правата на индивида. Организацията предизвестява за " плашещо висок " брой смъртни санкции в страната. 

Екзекутираните през предходната година са 582 души, което е най-високият брой от 2015 година насам.

Данните за обесените хора през 2022 година демонстрират, че те са със 75% повече в съпоставяне с миналата година, заявиха в взаимен отчет през април групата " Права на индивида в Иран "  и организацията " Заедно против смъртното наказване ".

Иран е на второ място в света по брой на изтезанията след Китай, съгласно групи за отбрана на човешките права, в това число Amnesty International. Досега над 210 души са екзекутирани за закононарушения, свързани с опиати. Организация на обединените нации допуска, че действителният им брой е много по-голям. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР