Еквадорското правителство разследва публикуването на личните данни на милиони граждани

...
Еквадорското правителство разследва публикуването на личните данни на милиони граждани
Коментари Харесай

Еквадор в много деликатна ситуация - изтекоха личните данни на милиони граждани

Еквадорското държавно управление проверява публикуването на персоналните данни на милиони жители в интернет - обстановка, която окачестви като " доста деликатна ", съобщи Франс прес.

Според управляващите данните са били получени от частна компания по времето на някогашния президент Рафаел Кореа, управлявал от 2007 до 2017 година.

" Това е доста деликатна обстановка, мотив за огромна угриженост за цялото държавно управление и за страната ", съобщи на конференция министърката на вътрешните работи Мария Паула Ромо.

Фирмата за осведомителна сигурност VpnMentor заяви на уеб страницата си, че е разкрила персоналните данни на близо 20 милиона души, множеството от Еквадор, който има население от 17,3 милиона души. Те са се намирали на беззащитен сървър американския щат Маями, благосъстоятелност на еквадорската компания Novaestrat. Данните произлизат от разнообразни места, в това число от регистри на еквадорското държавно управление, автомобилно дружество и две банки, инфомира Българска телеграфна агенция.

Еквадор няма закон за отбрана на персоналните данни, отбелязва Франс прес.

Според VpnMentor приключването на тези данни в интернет може да засегне милиони хора, тъй като те съдържат огромен % поверителна информация.

Според министъра на телекомуникациите Андрес Мичелена данните са били събрани от частна компания при ръководството на предходния президент Рафаел Кореа. Мичелена добави, че в тази ситуация са забъркани чиновници на националната осведомителна система.

Кореа е корав съперник на настоящия президент Ленин Морено, негов някогашен съдружник, отбелязва Франс прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР