Еквадорското правителство и представители на туземните общности постигнаха споразумение за

...
Еквадорското правителство и представители на туземните общности постигнаха споразумение за
Коментари Харесай

Правителството и туземните общности сложиха край на кризата в Еквадор

Еквадорското държавно управление и представители на туземните общности реализираха съглашение за излизане от обществената рецесия, която сковава Еквадор в продължение на 12 дни, съобщи Франс прес.

Президентът Ленин Морено се съгласи да анулира указа си, с който бяха спрени дотациите за горивата. Двете страни се споразумяха да бъде направен нов декрет, с който да бъде анулиран декрет номер 883. С постигането на съглашението завършват и демонстрациите против държавното управление.

" Мерките, прилагани във всички наши територии, бяха анулирани ", съобщи Хайме Варгас, ръководител на Конфедерацията на туземните нации на Еквадор.

Еквадор бе неподвижен от близо две седмици поради барикадите по пътищата, с които стачкуващите посочваха недоволството си от решението на президента Морено да спре дотациите за горивата.

По време на демонстрациите (започнали на 3 октомври) починаха седем души, 1340 бяха ранени, а 1152 - задържани, по данни на еквадорското бюро за отбрана на човешките права.

Туземните общности (които съставляват една четвърт от общото население на Еквадор) се трансфораха в гръбнак на протестното придвижване против контрактуваните сред Еквадор и Международния валутен фонд стопански промени в подмяна на заем от 4,2 милиарда $. Една от плануваните ограничения бе съдържащата се в декрет номер 883 анулация на дотациите за горивата, която щеше да усили цената им двойно, отбелязва Франс прес.

" Братя от туземните общности, постоянно съм се отнасял към вас с почитание и любов. Нямах за желание (с указа си) да засегна най-бедните региони " (на Еквадор), съобщи определеният за президент през 2017 година Ленин Морено на предаваната по малкия екран среща с представители на туземните общности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР