Еквадорският съд призна за виновен вицепрезидентът на страната Хорхе Глас

...
Еквадорският съд призна за виновен вицепрезидентът на страната Хорхе Глас
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на Еквадор беше осъден на 6 години затвор


Еквадорският съд призна за отговорен вицепрезидентът на страната Хорхе Глас по делото за корупция и го осъди на 6 години затвор. Това заяви в сряда ТАСС, базирайки се на локалния еквадорски вестник „ Комерсио ”.

БГНЕС напомня, че през октомври Глас беше лишен от поста си, откакто против него бяха предявени обвинявания за корупция. Това се случи близо 3 седмици, откакто еквадорският арбитър Мигел Джурадо издаде заповед за арестуването на Глас по три обвинявания в корупция, с което удовлетвори настояването на генералния прокурор на републиката Карлос Баки Манчено. Той се съгласи с причините, че съществува сериозен риск от бягство на обвинения.

Според прокуратурата политикът взе участие в организирането на незаконна общественост, основана за нелегално обогатяване. Обвиненията се отнасят до още 17 души, в това число Рикардо Рибера - чичото на вицепрезидента. Те засягат компанията „ Глори Интърнешънъл Индъстрийс ”, записана в офшорната зона на Маршаловите острови. Според следствието вицепрезидентът я е употребявал, с цел да получава подкупи от бразилската строителна компания „ Одебрехт ” за подписване на контракти с държавното управление на Еквадор. Прокуратурата твърди още, че Рибера е работил като доверено лице на Глас в незаконната скица, която е спечелила на вицепрезидента 17,4 милиона $.

Малко откакто вицепрезидентът бе задържан в дома си в град Гуякил, юристът му Едуардо Франко дефинира обвиняванията като „ опит за държавен прелом ”, който "нарушава законите и конституцията на Еквадор". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР