Еквадорските власти съобщиха, че полицията е събрала почти 800 тела

...
Еквадорските власти съобщиха, че полицията е събрала почти 800 тела
Коментари Харесай

Коронавирус: Полицията в Еквадор изнесла близо 800 тела от домове

Еквадорските управляващи оповестиха, че полицията е събрала съвсем 800 тела от домове в град Гуаякил през последните седмици, написа " Дейли телеграф ".

Гуаякил е епицентърът на епидемията от ковид в страната.

Погребалните бюра не съумяват да смогнат. Жители разгласиха видеоклипове в обществени мрежи, на които се виждат изоставени тела по улиците.

Екип от служители на реда и военнослужещи, образуван от държавното управление за справяне с хаоса към Covid-19, заяви, че е събрал телата на повече от 700 умряли. За последните три седмици са изнесени 771 тела от домове и 631 от лечебни заведения, където моргите са цялостни.

Не се показва каква е повода за гибелта на тези хора. 600 от тях са заровени от управляващите.

В Еквадор са доказани 7500 случая на инфектирани с ковид. Първият случай е доказан на 29 февруари. Над 330 са умрелите от ковид.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1,69 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 106 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 1,85 млн. случая и над 114 000 умряли в 185 страни, възстановили са се повече от 434 000.

/news.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР