Еквадорската държавна компания "Петроамазонас" (Petroamazonas) възстанови обема на добива си

...
Еквадорската държавна компания "Петроамазонас" (Petroamazonas) възстанови обема на добива си
Коментари Харесай

Еквадор възстанови обема на добива си на петрол след протестите

Еквадорската държавна компания "Петроамазонас " (Petroamazonas) възвърне размера на добива си на нефт, откакто той беше стеснен тъй като редица нейни залежи бяха окупирани от протестиращи, заяви министерството на енергетиката, представено от ТАСС.

Националният рандеман на недопечен нефт е възобновен и в този момент доближава 527 459 барела на ден, уточни в изказване министерството. Според министъра на енергетиката Карлос Перес Еквадор е възобновил и износа на суровината. "С увеличението на добива можем навреме да изпълняваме отговорностите си по контрактите ", сподели той.

Еквадор беше обзет от митинги, откакто на 1 октомври президентът Ленин Морено подписа декрет за анулиране на дотациите за дизеловото гориво и бензина и цените на тези горива скочиха с над 120 %. В доста градове митингите прераснаха в принуждение, а "Петроамазонас " беше принудена да прекрати добива на недопечен нефт от осем свои петролни полета, защото на тяхна територия имаше протестиращи. Под натиска на митингите на 13 октомври управляващите се съгласиха да анулират указа, а стачкуващите - да прекратят протестните акции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР