Еквадорецът Хонатан Нарваес от отбора на Инеос спечели 12-ия етап

...
Еквадорецът Хонатан Нарваес от отбора на Инеос спечели 12-ия етап
Коментари Харесай

Хонатан Нарваес спечели 12-ия етап от Обиколката на Италия

Еквадорецът Хонатан Нарваес от тима на " Инеос " завоюва 12-ия стадий от Обиколката на Италия, в който бяха преминати 204 километра с началото и край в Чезенатико. Нарваес бе в групата на откъсналите се състезатели и най-добре съумя да се приспособи към извънредно тежките метеорологични условия, включващи пороен дъжд и плевел вятър. Той пресече финалната линия с време от 5 часа, 31 минути и 24 секунди.

Втори на 1:08 минути остана Марк Падун. Украинецът се движеше дълго време един до друг с Нарваес, само че 24 километра преди финала спука предна гума, трябваше да смени велосипеда и по този начин и не съумя да навакса забавянето. Третото място бе завоювано от австралиеца Саймън Кларк, който финишира на 6:50 минути зад Нарваес.

Серията от девет изкачвания, съчетани с неприятното време, доведоха до съществени разкъсвания в главната група, само че групата на любимците съумя да дойде с шесто време в днешния стадий на 8:25 минути зад Нарваес. Така португалецът Жоао Алмейда от " Декьонинк-Куик Степ " резервира " розовото трико " на водач в генералното класиране. Общото време на Алмейда дотук е 49 часа, 21 минути и 46 секунди. Холандецът Вилко Келдерман е втори на 34 секунди, а тройката на 43 секунди закъснение добавя испанецът Пейо Билбао.

В петък следва 13-ия стадий от Обиколката - 192 километра от Червия до Монселиче.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР