Еквадор предостави гражданство на основателя на сайта Уикилийкс Джулиан Асандж,

...
Еквадор предостави гражданство на основателя на сайта Уикилийкс Джулиан Асандж,
Коментари Харесай

Еквадор даде гражданство на основателя на Уикилийкс


Еквадор даде поданство на създателя на уеб страницата " Уикилийкс " Джулиан Асандж, живеещ от повече от пет години в еквадорското посолство в Лондон, съобщи Асошиейтед прес.

Еквадорското министерство на външните работи съобщи, че управляващите са решили да разрешат Асандж да бъде натурализиран, до момента в който търсят способи да уредят обстановката му.

Междувременно Асанж разгласява в сряда своя фотография в " Туитър ", облечен в тениска с цветовете на еквадорското знаме. 



Това бе първата обява на Асанж в микроблог мрежата след странното му известие на Нова година, включващо код от 60 знака и линк към известната английска ария Paper Planes на MIA.

Днес английското министерство на външните работи съобщи, че е отхвърлило искане на еквадорската страна да даде дипломатически статут на Асандж, който е роден в Австралия.

Ръководителят на " Уикилийкс " населява еквадорското посолство в Лондон от 2012 година, когато изиска от дипломатическата задача леговище. Целта му бе да избегне екстрадиция в Швеция, където беше издадена заповед за ареста му по обвинявания в полово посягане и обезчестяване.

През май месец предходната година шведската прокуратура най-накрая се отхвърли от своите обвинявания против Асанж, към които се придържаше в продължение на седем години, и отдръпна европейската си заповед за арест.

Въпреки това обаче английската полиция съобщи, че към момента упорства за неговия арест, защото той е нарушил изискванията на гаранцията си във Англия през 2012 година Освен това Асанж се притеснява, че може да бъде депортиран в Съединени американски щати, където го чакат над 35 години затвор за издаването на конфиденциална държавна информация. 

Нова тв

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР