Еквадор планира в най-скоро време да предаде основателя на WikiLeaks

...
Еквадор планира в най-скоро време да предаде основателя на WikiLeaks
Коментари Харесай

Еквадор може скоро да предаде Джулиан Асандж на Великобритания?

Еквадор възнамерява в най-скоро време да съобщи създателя на WikiLeaks Джулиан Асандж на английските управляващи, написа в своя Twitter основният редактор на телевизия RT и МИА „ Россия сегодня “ Маргарита Симонян, базирайки се на свои неназовани източници, предава РИА Новости.

В известието си Симонян споделя още, че повече от всеки път ѝ се желае, получената информация за Асандж да се окаже погрешна, добавя организация Фокус.
По-рано министърът на външните работи на Еквадор Хосе Валенсия изясни, че създателят на Wikileaks не може да стои в посолството на страната в Лондон постоянно.
РИА Новости напомня, че Асандж е в дипломатическото посланичество на южноамериканската страна в столицата на Англия от 2012 година. Той се обърна към управляващите на Еквадор с молба да му бъде предоставено политическо леговище по отношение на опасенията, че шведските управляващи могат да го екстрадират в Съединени американски щати поради активността му към WikiLeaks.
В края на март тази година Кито лиши Асандж от връзка с външния свят. Според мнението на еквадорските управляващи, държанието и известията му в обществените мрежи слагат под опасност положителните връзки на страната с Англия, Европейски Съюз и други страни по света.
През май, президентът на Еквадор Ленин Морено се разпореди също да бъдат отстранени всички спомагателни ограничения за сигурност в посолството, където се укрива Асандж.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР