Еквадор активира протоколи за спешни случаи в неделя, за да

...
Еквадор активира протоколи за спешни случаи в неделя, за да
Коментари Харесай

Опасен петролен разлив на Галапагос - една от най-крехките екосистеми на планетата

Еквадор задейства протоколи за незабавни случаи в неделя, с цел да овладее въздействието върху околната среда от разлив на гориво на островите Галапагос, откакто баржа, пренасяща 600 галона дизелово гориво, потъна, заяви Агенция Франс Прес, представена от NOVA.

Архипелагът Галапагос, част от Световното завещание на ЮНЕСКО, е дом на една от най-крехките екосистеми на планетата.

„ Забелязан е разлив на гориво и екипажът на шлепа е скочил в морето, с цел да избави живота си ”, оповестиха службите за сигурност.

Инцидентът е станал в пристанище на остров Сан Кристобал, най-източният остров от архипелага, когато кран се е срутил, до момента в който товарел резервоар върху шлепа. Падащият резервоар дестабилизирал кораба, след което той е потопен.

Военни и природозащитници са сложили ограничаващи бариери, с цел да понижат заплахата за околната среда от потъването на баржата.

Министърът на околната среда Раул Ледесма също написа, че държавното управление е подхванало „ незабавни дейности ” за понижаване на риска за околната среда. Той също по този начин подреди „ да бъдат подхванати нужните ограничения за изключителни обстановки за превъзмогване на това злополучно събитие “.

Островите Галапагос са ситуирани на 1000 километра източно от континентален Еквадор.

Уникалните скотски типове на Галапагоските острови не са потърпевши от петролния разлив в региона, написа Агенция Франс Прес, представена от Българска национална телевизия.

Еквадорското държавно управление разгласи изключителна обстановка и разпъна специфични съоръжения, с цел да ограничи разпространението на замърсяването.

" Няма нито един скотски тип, който да е обиден от разлива в Сан Кристобал ", сподели министърът на околната среда Раул Ледесма.

Галапагоският архипелаг е в листата на международното културно и естествено завещание на ЮНЕСКО. Островите са дом на едни от най-крехките екосистеми на света. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР