Ексцентричността на Илон Мъск няма да изненада човек, който се интересува

Ексцентричността на Илон Мъск няма да изненада човек, който се интересува ...

Защо Илон Мъск унищожава телефоните си.


Ексцентричността на Илон Мъск няма да изненада човек, който се интересува от личността и от бизнеса му. А и милиардерът все намира начин да ни накара да се зачудим защо действа точно по този начин.

Но веднага си отговаряме сами - защото всеки негов ход е добре премислен и напълно целенасочен. И не говорим само за това какъв да бъде следващият модел Tesla или как да ни прати в Космоса.

Сред документите от делото, което се води срещу Мъск от шофьор, който бе публично обиден в Twitter, откриваме интересен свидетелски разказ. Според служител в SpaceX, неговият шеф има навика през определено време да унищожава стария си телефон и да го подменя с нов.
Снимка 448817

Това е начинът на Илон да унищожи завинаги информацията, която не иска да види бял свят за нищо на света. И докато на нас може да ни се струва странно някой да чупи телефон след телефон, експерти по киберсигурност подкрепят тази практика, пише Daily Mail.

Според тях, когато си публична личност, към която има голямо интерес, шансът телефонът ти да бъде хакнат е доста голям. Спомняме си какво се случи с Джеф Безос и изтеклите му снимки с Лоръс Санчес...
SpaceX, Starlink, Илон Мъск и хилядите интернет сателити на милиардера
Илон Мъск подготвя още 30 000 сателита

Какво означава това за състоянието на близкия космос

Сигурни сме, че Мъск е напълно наясно с всички евентуални заплахи и преди да унищожи поредното си устройство, старателно е изтрил всичко от профилите си, които са податливи на хакване. Или пък въобще не се свързва към подобни леснодостъпни за зложелатели сървъри, на които ние се доверяваме ежедневно.

Източник: lifestyle.bg