Ексцентричният бивш играч на ЦСКА Тончи Кукоч коментира актуални теми

...
Ексцентричният бивш играч на ЦСКА Тончи Кукоч коментира актуални теми
Коментари Харесай

Тончи Кукоч: Искам Левски да го има вечно, за да може вечно да го побеждаваме

Ексцентричният някогашен състезател на ЦСКА Тончи Кукоч разяснява настоящи тематики към футбола ни. Бившият бранител на " армейците " даде изявление за сътрудниците от " Блиц ", в което разгласи, че би се върнал на мига в клуба, само че никой не го е търсил и добави, че пожелава положително бъдеще на безконечния зложелател Левски.

" Не ме разбирайте неправилно, само че от това, което аз си припомням от моя престой в България, нищо не се влагаше в игрища, подготвителни бази и млади играчи. България има положителни футболисти, би трябвало да се влага в младите и в нови игрища. Знаеш какво става, когато футболът се ръководи единствено от хора, които желаят да взимат, а да не дават нищо. Видях още когато Бербатов се кандидатира за президент на БФС. Всеки ден чета вести за ЦСКА, в този момент виждам, че всички са се вдигнали против Боби Михайлов ", сподели Кукоч.

" На " Армията " всеки противник има боязън. Клуб като ЦСКА би трябвало да има и нов стадион, и нова подготвителна база. Трябва като пристигна млад в ЦСКА, той да има всички условия ".

" Ако зависи от мен, още в този момент потеглям за София, с цел да играя за ЦСКА. Трябва обаче някой да ми се обади и да ми каже: " Искаме те ". Не мога без да пита да потегли и да дойда. Аз знам какво е да играеш за ЦСКА, знам какво е да носиш алената фланелка, обичам този тим. Ето и в този момент даже съм в алено ".

Кукоч си спомни за любопитен миг с алената фланелка:
 Тончи Кукоч: Подкрепям митинга против БФС, мафията и корупцията нямат място във футбола
Тончи Кукоч: Подкрепям митинга против БФС, мафията и корупцията нямат място във футбола

Заедно сме по-силни, споделя някогашният състезател на ЦСКА

" Когато пристигнах в ЦСКА, треньор ми беше Стойчо Младенов, аз постоянно съм бил себе си. На мен ми беше говорено и за почитателите, само че аз в никакъв случай не съм се тормозил от тях. Те ме видяха с какво сърце играя за ЦСКА и по какъв начин играя против Левски. Искам Левски в никакъв случай да не банкрутира, за го бием постоянно "

" Любимият ми миг е по какъв начин победихме ЦСКА против Левски - 3:0. Ние бяхме в хотела и чакахме решение дали ще се играе мачът, тъй като имаше сняг. Тогава Стойчо Младенов сподели, че няма късмет да се играе. Имаше среща на капитаните и те избраха да играем. Убихме ги! Седем дни преди този момент се говореше, че нямаме късмет против Левски. Убихме ги, можеше с 5-6 гола да ги бием. Буш, Тони Силва и Боби Галчев вкараха! "

" И знаеш ли какво стана след това? Боби Галчев ме води при почитателите. Тарторът на агитката ми даде микрофона и аз споделих: " К*р за Левски! ", по-добре да бяха споделили, че не им се играе. Казвам ти, желая Левски да го има постоянно, тъй че ЦСКА да ги бие вечено ". Аз и след 100 години ще мога да играя против Левски ".

Кога обаче ЦСКА може да стане първенец?

" ЦСКА може да стане първенец, само че не може всяка година да се сменят играчи и треньори. Не става дума за пари, ето, Лестър е прелестен образец за Висшата лига ".

" Лудогорец още през 2014 година имаше доста пари. Нямаха проблем да взимат футболисти за 5-6 милиона евро. Имаха страховит екип. При нас се усещаше, че има нещо, което не е наред в един интервал, говореше се. Спомням си подготовката в Турция. Всеки ден имаше нещо ново и се усещаше, че нещата не отиват на добре. И от лятото ЦСКА беше в Трета лига. Не съм вярвал, че ЦСКА може да не е в първа лига... Трагедия, братко! "

Защитникът дефинира и тримата най-хубави български треньори съгласно него и показа по какъв начин е спечелил публиката:

" Стойчо Младенов е военачалник. Той като приказва, никой не смее да се обади. Обичах да играя за него. Той и Любо Пенев са най-хубавите треньори в България. И Стойчо Младенов, и Любо Пенев, и Красимир Балъков - това са хора, които се борят за играчите. Борят се за нас, пазят ни и желаят награди за нас "

" Никога няма да не помни като загубихме с 1:0 от Локомотив София. Феновете желаеха да съблекат всички играчи. Останалите го направиха, само че аз отхвърлих. Казах им, че съм дал всичко от себе си и заслужавам фланелката. Това е моментът, когато почитателите ме заобичаха. Винаги съм имал почит към тях и те към мен. ЦСКА и Animals не могат един без различен. ЦСКА в никакъв случай няма да пропадне, тъй като има войска зад себе си ".

Хърватинът има богата кариера с екипите на Хайдук Сплит, Бреша, Комо, Ливорно, ЦСКА и други. Сега е част от Опатия, само че през лятото евентуално ще бъде в нов клуб.

" Търсех си клуб в Хърватия, с цел да мога да доиграя сезона. Лятото ще забележим какво ще стане, единствено да сме живи и здрави. Това е най-важното нещо. Всичко може да се случи.

Имах травма в ахилеса, като в началото си мислех, че няма да е сериозен проблем. Сега всичко е наред и тази седмица към този момент би трябвало да мога да играя "

Кукоч приказва и за мача сред България и Хърватия, в който " лъвовете " поведоха в Катар, само че позволиха поврат.

" Не съумях да виждам целия мач на Хърватия против България, само че българите играха мощно. Видях го и Десподов, той знаеше ли въобще, че имаше жълт картон? Щеше да ни е доста мъчно с човек по-малко, само че когато останахме наедно, доста добре знаеш, Хърватия е доста първокласен тим. Видяхте още на Световното състезание, имаме топ играчи, имаме опит. Мисля, че в Катар можем да стигнем доста надалеч ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР