Ексцентричен британски милионер е оставил милиони на ирландската националистическа партия

...
Ексцентричен британски милионер е оставил милиони на ирландската националистическа партия
Коментари Харесай

Англичанин завеща милиони на ирландските националисти Шин Фейн

Ексцентричен английски милионер е оставил милиони на ирландската националистическа партия Шин Фейн в наследството си.

Англичанинът Уилям Хамптън към този момент бил подкрепил партийната каса с дарения в размер на към 2 млн. паунда (2.64 млн. долара), само че представители на Шин Фейн считат, че крайната сума може да нарасне двойно поради парите му, които той оставил в разнообразни банкови сметки по света, написа profit.bg.

“Той го направи на инат на това английско държавно управление и това като цяло бе неговата причина. Той споделяше `да си гледа работата това скапано държавно управление, влагам парите си в ИРА` ”, споделя пред RTЕ Росалинд Мортън, другарка на Хамптън. 

Шин Фейн в исторически проект се свързва с ирландската терористична формация, само че водачите на партията неведнъж са отричали да имат каквито и да били връзки.

RTE осведоми, че Хамптън умира на 82 години от дихателна непълнота.

Той е кремиран в Уелс, след което ковчежникът на Шин Фейнс - Деси Маккин, отлита назад за Ирландия дружно с праха му в кутия за обувки и куфарче с документи, съгласно RTE.

Г-жа Мортън, която се среща с Хамптън в психиатрична клиника в Кент, прибавя, че към него постоянно е имало една чувство на горест.

Нейният брачен партньор Дейв Мортън пък споделя, че той е бил добър техен другар и прелестен човек.

“Той просто се появяваше. Ние нямахме метод да се свързваме с него. Той пътуваше непрекъснато и обикаляше разнообразни страни “

Хамптън също по този начин живее известно време в каравана, а по-късно се мести в Монахан, където обичал да пийва в бар Round House, благосъстоятелност на някогашен член на Шин Фейн.

Собственикът на бара го среща с някогашния водач на Шин Фейн Джери Адамс, както и с Мартин Макгинес - един от главните участници по установяването на мир в Северна Ирландия.

Хамптън наподобява бил доста впечатлен, тъй като оставя доста подаяние за партията в своето наследство.

Разследващите органи след това откриват над 20 банкови сметки на Хамптън по целия свят в Bank of Ireland, Barclays, Credit Agricole, Bank of China и ANZ Bank в Нова Зеландия.

Някои от тях били празни, само че в някои имали съществени суми пари, включително и 900 000 паунда (1 188 000 долара) в сметка в Сингапур.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР