Екстремните събития, свързани с климатичните промени, като горещата вълна в

...
Екстремните събития, свързани с климатичните промени, като горещата вълна в
Коментари Харесай

Водещи учени са уплашени от забързания темп на климатичните промени

Екстремните събития, свързани с климатичните промени, като горещата вълна в Европа тази година, се случват по-рано от предстоящото. Това разгласи някогашният основен академик на Англия, представен от Би Би Си.

Проф. сър Дейвид Кинг разгласи, че се е уплашил от броя на рисковите събития и прикани Англия да форсира политиките си в региона на климата.

Ала ръководителят на Световната метеорологична организация уточни, че потреблението на думи като " изплашен " може можело да направи младежите депресирани и разтревожени.

Активисти за битка с климатичните промени акцентират, че хората няма да работят, в случай че не изпитват уплах.

Проф. Кинг, който е някогашен основен теоретичен консултант на английското държавно управление, съобщи: " Уместно е да бъдем изплашени. Прогнозирахме, че температурите ще се покачат, само че не предвиждахме сходни рискови събития, които имаме толкоз скоро. "

Няколко други учени, с които Би Би Си са се свързали, са подкрепили прочувствения език на проф. Дейвид Кинг.

Физикът проф. Джо Хей от Имперския лицей в Лондон разяснява: " Дейвид Кинг е прав да бъде уплашен - аз също съм уплашен. Правим разбора, мислим какво ще се случи, след което публикуваме по доста теоретичен метод. След това имаме човешки отговор на това... и е ужасно. "

Петери Таалас, който общоприет секретар на Световната метеорологична организация, акцентира, че изцяло поддържа задачите на Организация на обединените нации за климата, само че подлага на критика радикалните зелени деятели за прогнозирането на края на света.

Това е последната глава в дългия спор за това по какъв начин де се комуникира науката за климата пред обществеността.

Таалас е склонен, че полярният лед се топи по-бързо от предстоящото, само че се тормози, че страхът у обществеността можел да докара до парализа, а също и до проблеми с психологичното здраве измежду младите.

" Ние сме напълно зад науката за климата и напълно зад (предстоящата) среща на високо ниво в Ню Йорк за климата ", означи той, допълвайки: " Но желая да се придържам към обстоятелствата, които са задоволително безапелационни и трагични. Трябва да заобикаляме да ги интерпретираме прекалено много. Когато бях млад, се страхувахме от нуклеарна война. Сериозно мислехме, че е по-добре да не имаме деца. В момента чувствам същото възприятие измежду младежите. Затова би трябвало да бъдем по-внимателни с нашия жанр на връзка. "

Британски медии оповестяват, че психолози, работещи с Университета Бат, поучават възходящ брой младежи, страдащи от екотревожност.

Някои учени обаче считат, че връзките им в предишното не са съумели да провокират прочувствен отговор, който би убедил обществото да работи.

Би Би Си са тествали възгледите на проф. Дейвид Кинг с главните създатели на най-авторитетната научна международна институция, която изследва климатичните промени, а точно Междуправителствената експертна група по климатичните промени (IPCC).

Консенсусът измежду далите отговор е, че климатичните модели тъкмо са планували покачването на междинната световна температура.

Но моделите не са били задоволително комплицирани, с цел да плануват събития като рисковата гореща вълна в Европа или урагана " Дориан ", избран от НАС като " извънреден " и " призрачен сюжет ".

Други са загатнали поголовното размразяване на ледовете на полюсите; Тасмания страда от рекордни засушавания и наводнения през поредни години; рекордни горски пожари в Арктика и невиждани два огромни циклона в Мозамбик за една година.

Малко от учените, с които Би Би Си са се свързали, имат вяра, че държавните управления ще създадат нужното, с цел да спасят климата в точния момент.

Те са разтревожени, че световното стопляне от малко над 1 градус по Целзий до момента към този момент е основало ново обикновено, при което историческите температурни върхове ще бъдат подобрявани по-често. Това е предсказуемата страна на климатичните промени. Но проф. Кинг акцентира, че някои промени не са добре планувани. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР