Екстремните преживявания набират все по-голяма популярност сред съвременното общество. Екстремните

...
Екстремните преживявания набират все по-голяма популярност сред съвременното общество. Екстремните
Коментари Харесай

Български фотограф показва света на екстремните спортове

Екстремните прекарвания набират все по-голяма известност измежду актуалното общество. Екстремните спортове са прилив на нова сила и живот на ръба.

Ивайло Дончев сполучливо съчетава пристрастеността си към фотографията с любовта към рисковите спортове. Така той съумява да ни покаже хубостта на тези рискови, само че и толкоз неповторими моменти.

През годините той осъществя десетки разнородни планове по целия свят и се посвещава на това да документира света на рисковите спортове.
View this post on Instagram
A post shared by Ivaylo Donchev (@ivaylodonchev) on Jan 13, 2020 at 11:39pm PST
„ Вдъхновявам се от свободата, от адреналина и от възприятието да се усещаш жив “!, безапелационен е Ивайло. Българинът снима надпревари по всевъзможен тип рискови спортове - скейт, сноуборд, bmx и други Последния си план осъществя дружно със международния рекордьор по акропарапланеризъм Веселин Овчаров.

Заедно прекарват повече от 20 дни на остров Ел Хиеро (Канарските острови), където Ивайло снима тренировките във въздуха на Весо Овчаров и испанския спортист Хорацио Лорънс. „ Това е едно от най-красивите места, на които съм бил в миналото, поради спокойния живот и дивата природа “, показва той.
View this post on Instagram
A post shared by Ivaylo Donchev (@ivaylodonchev) on Mar 4, 2020 at 11:35pm PST
Фотографията навлиза в живота му напълно инцидентно, още като възпитаник стартира да снима своите другари, които карат скейт и вършат трикове. През годините Ивайло Дончев приключва ландшафтната архитектура в Лесотехнически университет, само че все пак съумява да трансформира едно от заниманията си в специалност. Така методът му на живот е тясно обвързван със снимането, защото той практикува огромен част от тези спортове.
View this post on Instagram
A post shared by Ivaylo Donchev (@ivaylodonchev) on Sep 15, 2019 at 11:06pm PDT
По-късно учи и документална снимка в Кралската академия на изкуствата в Хага, Нидерландия.

„ Фотографията ми дава достъп до метода на живот, който постоянно съм желал. Целите, които си слагам за идващия план постоянно са по-високи и в това се крие цялата сила на това, което върша “, споделя той.

Животът в света на рисковите спортове в никакъв случай не е отегчителен и монотонен, по тази причина и желанията за идващите завършения са огромни.
View this post on Instagram
A post shared by Ivaylo Donchev (@ivaylodonchev) on Jul 10, 2018 at 11:27pm PDT
„ Непознатите планове, в които се впускаш с двата крайници и действаш, са най-интересните “, безапелационен е Ивайло.

Едно от огромните му достижения е присъединяване в международен конкурс на „ Ред Бул “ за рискова спортна снимка, в който са включени над 60 000 фотоси на фотографи. Кадър на Ивайло Дончев е измежду 25-те позволени до край в категория Creative.
View this post on Instagram
A post shared by Ivaylo Donchev (@ivaylodonchev) on Sep 30, 2016 at 1:00am PDT
Ивайло също по този начин се занимава и със снимане и монтаж на видеа. През 2009 година печели премия за най-хубав филм на Exit Extreme film festival, в който показва уменията на българския скейт тим Amnesia. През 2017 година взе участие в белгийски фестивал за рискови спортове, а филмът му се подрежда измежду финалистите.

Младият българин е извънреден образец за това по какъв начин сполучливо може да се съчетаят работата с заниманията и това да се трансформира в забавен метод на живот.

В създалата се в международен мащаб конюнктура, Ивайло Дончев не губи възторг и гледа напред към идващото премеждие. Все още не е ясно по кое време ще може да продължи активността си по плануваните планове, само че има вяра, че всичко, което ни се случва, ще ни донесе по този начин нужната смяна. View this post on Instagram
A post shared by Ivaylo Donchev (@ivaylodonchev) on Apr 7, 2020 at 2:54am PDT
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР