Екстремните метеорологични явления, свързани с климатичната криза, се увеличиха в

...
Екстремните метеорологични явления, свързани с климатичната криза, се увеличиха в
Коментари Харесай

Италиански еколози регистрираха 132 инциденти, свързани с климатичната криза

Екстремните метеорологични феномени, свързани с климатичната рецесия, се усилиха в Италия до 132 през последните шест месеца. Това е най-високият междинен брой за последното десетилетие, съгласно екологичната организация Legambiente, представена от организация ANSA..

Еколозите предизвестиха, че „ Италия е все по-податлива на рискови климатични феномени “, вслествие на породените от индивида промени в климата и призоваваха партиите да формулират съответни политики в отговор на рецесията.

В последния си отчет Climate City Observatory показва, че в интервала от 2010 година до юли 2022 година в Италия е имало 1318 рискови метеорологични феномени, които са предизвикали значими въздействия в 710 общини.

Само през тази година страната е връхлетяна от интензивни дъждове, предизвикали 516 наводнения, 367 случая на вреди, породени от торнадо, и други 157 опустошения на инфраструктурни обекти. Докладът записва 123 случая на излезли от руслата си реки с следващи опустошения и унищожени посеви, 63 градушки, 55 случая на продължителна суша, 55 свлачища след натоварен дъжд, 22 разрушени исторически обекти и 17 произшествия, в резултат на рискови температури.

Еколозите са на мнение, че климатичната рецесия е била „ неясно подценявана “ в актуалната акция за общите избори на 25 септември в Италия.

През 2022 година рисковите климатични феномени са достигнали равнището на „ червен код “. „ Тези, които аплайват да ръководят страната през идващите пет години, би трябвало да обяснят какви решения желаят да приложат за справяне с климатичната рецесия, една от главните планетарни изключителни обстановки, която рискува да сложи цялата планета на колене “, безапелационни са от Legambiente.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР