Екстремните метеорологични явления ще се увеличат значително дори ако целите,

...
Екстремните метеорологични явления ще се увеличат значително дори ако целите,
Коментари Харесай

Климатичните промени вече имат своите последствия

Екстремните метеорологични феномени ще се усилят доста даже в случай че задачите, сложени на Парижката среща за климата през 2015 г ., бъдат реализирани, сочат резултатите от проучване, представени от Франс прес.

 
Била изследвана вероятността от горещи, сухи интервали и доста превалявания през идващите няколко години вследствие на покачването на световните температури и океанското равнище. Климатичните промени към този момент имат своите последици - естествените бедствия в Съединени американски щати през 2017 година са предизвикали вреди за 306 милиарда $.


 
" Увеличаването на вредите е един от знаците, че не сме подготвени за климатичното стопляне през днешния ден и в още по-малка степен за световното стопляне ", съобщи Ноа Дифенбах от Станфордския университет.
 
Ангажиментите на над 190 страни, подписали Парижкото съглашение за климата от 2015 година, би трябвало да лимитират покачването на световните температури до 2-3 градуса Целзий спрямо прединдустриалната ера.

Подобно повишаване на температурите обаче ще усили вероятността от рискови климатични събития , означават създателите на проучването.
 
Резултатите от него са оповестени в Science Advances .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР