Екстремни лазери, живот на друга планета, микробиом на човешкото тяло

...
Екстремни лазери, живот на друга планета, микробиом на човешкото тяло
Коментари Харесай

Започва десетото издание на Ratio форум

Екстремни лазери, живот на друга планета, микробиом на човешкото тяло и редица други научни разработки ще бъдат показани на десетото издание на форума Ratio този уикенд в Sofia Event Center, а по този мотив в студиото на „ Бизнес старт “ с водещ Живка Попатанасова гостуват един от уредниците на събитието Василена Вълчанова от Ratio.bg и един от специфичните посетители на форума старши-физикът доктор Кери Бренър.

„ Цялото електричество в България се равнява на 4 милиарда W, а с един пулс на нашите лазери количеството сила е 1 трлн. W. Когато насочим лазерите към избрана материя за секунди я загряваме до стотици градуси. Реакцията по-късно е доста мощен пулс от рентгенови лъчи и ориентирани частици. Използваме ги най-много в рентгенова технология и лекуването на рак “, споделя доктор Бренър.

За медицината технологията е значимо да отбележим, че е в развой на разработка и ще отнеме сред 10-15 години преди да забележим рисковите лазери в действително приложение за медицината.

„ Започваме с проф. Матю Коб, с цел да се опитаме да разберем къде са извънземните. След това проф. Шийна Крукшанг ще приказва за човешкия микробиом и връзката сред всичките 38 млн. бактерии, които живеят вътре в нас. Следва спорен панел за съзнанието, Аза и какви са другите въздействия, които трансформират метода на работа на нашия разум “, споделя за програмата Вълчанова.

Форумът обичайно провокира сериозен интерес у нас.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР