Екстремен лукс - така можем да наречем с две думи

...
Екстремен лукс - така можем да наречем с две думи
Коментари Харесай

Руски авангард предизвика фурор в НДК

Екстремен разкош - по този начин можем да назовем с две думи събитието, което събра хиляди фенове на съветския диригент Валерий Гергиев и Оркестъра на Мариинския спектакъл - Санкт Петербург в зала 1 на НДК. Солист в концерта, наименуван " Руски авангард ", беше една от огромните звезди на съветската клавирна школа сега - Денис Мацуев. Прозвучаха три огромни творби: Концерт за пиано и оркестър №4 от Сергей Рахманинов, " Пролетно свещенодействие " от Игор Стравински и Симфония №4 от Дмитрий Шостакович. Руските музиканти направиха показно за най-високо международно равнище!

Екстремно е всичко, което се случва към маестро Гергиев - по време на деен репетиционен интервал за концерти с Кралския Концертгебау оркестър в Амстердам, той прелетя до София. След премеждия с полетите въпреки всичко кацна в късния следобяд, беше признат от президента на България Румен Радев, който му връчи медал " Св. св. Кирил и Методий " - първа степен и по-късно се насочи към зала 1, където трябваше да се направи фина конфигурация на озвучаването на двойния състав на оркестъра и солиращото пиано.

Не по-малко рисково живее и работи и пианистът Денис Мацуев - изнася по 250 концерта годишно в разнообразни точки на света. По думите му това, което го лекува, е сцената. Начинът да си почива и зарежда най-добре е на фестивала му в Иркутск, където кани всички звездни посетители дружно с него на парна баня. Приливът на сили идва след потапянето в студените води на езерото Байкал.

Ексклузивното изявление с Денис Мацуев и директен репортаж от концерта на Оркестъра на Мариинския спектакъл с диригент Валерий Гергиев можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР